ÁRAM NÉLKÜLI FŰTÉS Egy olasz diák találmánya

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1021  

 

Kisebb szobák, helyiségek fűtésére alkalmas az olasz egyetemista találmánya, mellyel megvalósítható az áram nélküli fűtés, egy nagyon egyszerű elv alapján.

Lényege a hőkoncentrálás duplakupolás megoldással

Lényege a hőkoncentrálás duplakupolás megoldással. A dupla kerámia kupolából álló „hősugárzó” a gyertya lángjának erejét használja fel, és a kerámia hőtároló tulajdonságát hasznosítja. A hőkoncentrálás elve alapján sugározza ki magából a meleget órákon át.

Fűtés áram nélkül
A kerámia rendkívül jól tárolja a hőt. A koncepció feltalálója egy olasz egyetemista, Marco Zagaria, aki a Római Képzőművészeti Egyetem hallgatója. Marco egy környezetbarát, olcsó és energiatakarékos megoldást szeretett volna megvalósítani, melynek eredményeképp született az Egloo. A kerámia rendkívül jól tárolja a hőt, a belsejében elhelyezett gyertyák pedig biztosítják a forró hőt.

Fűtés áram nélkül
Kisebb szobák, helyiségek befűthetők vele. Az Egloo két kupolából áll. A belső kupolát a gyertya lángja forrósítja fel, itt koncentrálódik hő, melyet fokozatosan és folyamatosan ad át a külső kupolának. Az Egloo 4 gyertyával működik, melyeket 5 óránként kell cserélni.

Áram nélküli fűtés
A kettős kupolának köszönhetően az kis “öko-hősugárzó” a gyertyák kialvása után is még órákig sugározzák magukból a hőt, befűtve akár egy kisebb szobát, irodát, vagy bármilyen helységet.

forrás: impressmagazin.hu

LOGO