DAB Evoplus Small és DAB Evoplus

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1023  

 

Alacsony energiafogyasztású fűtési, hűtési és légkondicionáló rendszerekhez kifejlesztett elektronikus keringető szivattyúk, melyek kiválóan alkalmazhatók akár lakóépületekben, társas- és bérházakban, iskolákban, kórházakban vagy nagyobb középületekben is.

Elektronikus keringető szivattyú lakóépületekbe, társas- és bérházakba, iskolákba, kórházakba vagy n

Az EVOPLUS SMALL és EVOPLUS szériajelű keringető szivattyúk a differenciálnyomás szabályzáshoz beépített vezérléssel rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy a szivattyú szolgáltatása megfeleljen a fűtőrendszer effektív igényeinek. Ez jelentős energiamegtakarítást, jobb ellenőrizhetőséget és alacsonyabb zajszintet eredményez.

Az EVOPLUS SMALL és az EVOPLUS keringető szivattyúk az alábbi folyadékokhoz vannak tervezve
• Fűtő és légkondicionáló berendezésekben lévő víz
• Ipari hidraulikus körökben lévő víz
• Szaniter víz (Csak a bronz szivattyútestekkel készülő szivattyúk (SAN) esetén)

Megfelelően méretezett és telepített elektronikus vezérlésű nedvestengelyű szivattyúkkal folyamatosan biztosítani lehet a megfelelő tömegáramot és ezzel egyidejűleg kisebb zajszint mellett, magasabb kényelmi komfort és jelentős üzemeltetési költségcsökkenés érhető el. Könnyen érthető és kezelhető kijelzős szabályzó felülettel rendelkeznek.

Menetes (6/4”, 2”), és karimás (DN32 – DN100) kivitelben kaphatók.

Az EVOPLUS SMALL és az EVOPLUS keringető szivattyúk ezeken kívül önálló védelemmel rendelkeznek túlterhelés, fáziskimaradás, túl magas hőmérséklet és túl magas vagy túl alacsony tápfeszültség ellen.

Telepítés
Ezek a szivattyúk akár függőleges, akár vízszintes csőszakaszba is beszerelhetők, azonban a motortengelynek mindig vízszintesen kell lennie. Vízszintes csővezetéken történő installáció esetén a motort a hozzá tartozó elektronikus résszel együtt 90 fokkal el kell fordítani annak érdekében, hogy fenntartható legyen a garantált IP védelem, illetve kényelmes legyen a grafikus kijelzés követése a kezelő számára. Az elforgatást 4db motor rögzítő csavar teszi lehetővé.

Alkalmazás
Az EVOPLUS típusok összetett fűtési és hűtési rendszerekben is egyszerűen alkalmazhatók, mivel digitális és analóg bemenetekkel, valamint digitális kimenetekkel rendelkeznek annak érdekében, hogy a legösszetettebb installációknál interfész (csatoló, illesztő áramköri) megoldásokat valósíthassuk meg. Továbbá rendelkezésre áll egy soros vonalú kommunikációs lehetőség, RS-485 típusú bemeneten keresztül. Ez a MODBUS specifikációnak megfelelően történik. A MODBUS-on keresztül távolról beállíthatók a keringető szivattyú működési paraméterei (differenciálnyomás, hőmérséklet befolyásolás, vezérlési mód, stb.).
Ugyanakkor fontos információkat szolgáltathat a rendszer állapotára vonatkozóan. Emellett lehetséges a LON BUS-on történő kommunikáció is, külső interfész eszközön keresztül.
Az EVOPLUS SMALL típusoknál ezekhez a funkciókhoz kiegészítő modulra van szükség.

Műszaki jellemzők
• Működési tartomány: 2-12 m3/h (11m emelőmagasságig) (Evoplus Small)
• Működési tartomány: 2-75,6 m3/h (18m emelőmagasságig) (Evoplus)
• Közeg hőmérséklet tartomány: -10°C-tól 110°C-ig
• Maximális üzemi nyomás: 16bar (1600 kPa)
• Telepítés: vízszintes motortengellyel
• Védelmi fokozat: IP 44
• Szigetelési osztály: F
• Szabványos feszültség: egyfázisú 230V, 50Hz
• Szivattyúzott folyadék: tiszta, szilárd anyagoktól és ásványi olajoktól mentes, nem viszkózus, kémiailag semleges, a víz tulajdonságait megközelítő folyadék legyen (max. glikol tartalom 30%)

 

WEBÁRUHÁZUNK AJÁNLATA:

DAB Evoplus Small 110/180 XM (32-110) keringetőszivattyú, MP: 6 m3/h - 6m, 180mm, 2”, 230V

DAB Evoplus B 60/240.50 M(50-60) keringetőszivattyú, MP:15m3/h-4m, 240mm, DN50, 230V

 

LOGO