Többet ésszel, mint vízzel

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1289  

 

Ha jól választasz, nem csak vízkészleteinket, de pénztárcádat is megóvhatod a pazarlástól

Víztakarékos Hansgrohe csaptelepek a Gépésztől

Percenként átlagosan 10 liter vizet spórolhatsz a Hansgrohe termékeivel, ami egy négyfős családnál átlagosan havi 8100 liter megtakarítást jelent. Ez azt jelenti, hogy havonta 2-4000 Ft biztosan a pénztárcában marad. Ami még fontosabb: teszel a vízkészleteink megóvásáért, hogy az utókornak is legyen elegendő, friss vize. A víztakarékosság nem márkakérdés. Azonban az olyan vállalatok, mint a Hansgrohe, amelyek hosszú évtizedek óta jelentős összegeket fordítanak technológiai fejlesztésekre, aktívan részt vállalnak vízkészleteink megóvásában.

A Hansgrohe összes csaptelepe olyan speciális technológiával készül, amelynek köszönhetően csupán 5 l/perc mennyiségű vizet fogyasztanak, átlagosan harmad annyit, mint egy normál csaptelep és EcoSmart zuhanyfejei között szerepel olyan termék, amely összesen 6 l/perc fogyasztású, az átlagos 15 literrel szemben.
A Hansgrohe a szaniterszakma elismert képviselője, amelyet a fogyasztók elsősorban a kiváló minőségű zuhanyszettjeiről, csaptelepeiről, és különleges formatervezésű termékeiről ismernek. Olyan tervezőkkel működtek együtt, mint Philippe Starck, Patricia Urquiola vagy a Phoenix Design és a Bouroullec-fivérek. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a Hansgrohe évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a víztakarékosságra is. Legtöbb terméke speciális technológiával készül, ennek köszönhetően átlagosan 5 l/perc mennyiségű vizet fogyasztanak. A hazai piacon kapható csaptelepek fogyasztása 10-15 liter/perc körül alakul.
Egy átlagos háztartásnál ez hatalmas vízmennyiséget jelent. Egy négyfős család hozzávetőleges vízfogyasztása 146 000 liter évente, ez pl. Budapesten 36 000 Ft vízdíjat jelent egy évben (csatornadíjjal együtt). Ez azt jelenti, hogy egy-egy Hansgrohe csapteleppel 65-70%-kal csökkenthető a vízfogyasztás, és ezzel a vízszámla összege is.

A Hansgrohe törekvése nem újszerű trendkövetésről szól, hanem egy évek óta tartó folyamat eredménye. A cég már 1987-ben is forgalmazott víztakarékos termékeket (Mistral Eco kézizuhany, 50 %-kal kevesebb vízfogyasztással), és mára elérte, hogy minden terméke kivétel nélkül jobban teljesít, mint a piaci átlag: Az 5 liter/perces fogyasztásával nemcsak vizet takarít meg, hanem pénzt is a fogyasztók pénztárcájába (alacsonyabb vízszámla és kevesebb felhasznált energia a melegvíz előállításához.) Az alacsonyabb vízfogyasztás ellenére a csaptelepek vízsugara ugyanolyan erős, és ugyanazt a komfortérzetet adja, mint a hagyományos csapoké, és nem kell attól tartani, hogy gyengébb lesz a vízsugár.

„A klímaváltozás nem távoli jövő, hanem a jelen valósága.” A légkört károsító szén-dioxid mennyiségének csökkentéséhez az egész társadalomnak hozzá kell járulnia. Mindez nemcsak ökológiai, hanem gazdasági ésszerűség. Át kell állítanunk a váltókat, a holnap érdekében.” Ez a gondolat Klaus Grohe tulajdonos szájából hangzott el, még 1992-ben.
A víz éltető elemünk. Kívül-belül körbevesz, testünk 75%-a, és Földünk kb. 2/3 része víz. Természetesnek vesszük, hogy jelen van az életünkben, el sem gondolkodunk rajta, 
hogy vajon meddig a miénk, és meddig elegendőek a vízkészleteink. A klímakutatók már évekkel ezelőtt megkongatták a vészharangot, mert a globális felmelegedés a vízkészletek apadásával is jár, és a fejlett országok vízfogyasztása aggasztóan magas. Ezen egyrészt a nagyüzemi vízfelhasználás csökkentésével lehet javítani, másrészt az egyének, az egyes emberek meggyőzésével: használd felelősséggel ezt az éltető elemet, ne pazarolj! 

„A Hansgrohe Magyarország évek óta a minőség és a takarékosság elkötelezett híve. Számunkra egyrészről természetes, hogy szép és értékálló termékeket értékesítünk, másrészről viszont rendkívül fontos, hogy mindezt környezettudatosan tegyük. A jövő vízkészleteit ma kell megóvni, nem holnap. Egy felelős vállalat tesz is ezért, reméljük, minél többen csatlakoznak az elkövetkező években ehhez a gondolathoz.”

 

Hansgrohe csaptelepeink kínálatának megtekintéséhez kattintson ide >>>

LOGO