Bemutatjuk a REHAU RE.FINE szűrőcsaládot

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1321  

 

Megjelentek kínálatunkban a nagy hatékonyságú RE.FINE ivóvíz finomszűrők, az igényeknek megfelelően négy féle változatban, különböző felszereltséggel. RE.FINE Select, Pure, Pro és Pro R az egyszerű finomszűrőtől a nyomáscsökkentővel előszerelt változatig.

A REHAU, az ivóvíz szakértője által kifejlesztett RE.FINE vízszűrők épületen belüli hideg ivóvízvezeték rendszerekben használhatók. A RE.FINE egy szűrőhálóval ellátott, 89 mikronos szűrési kategóriába tartozó mechanikus tisztítószűrő. A szűrő megóvja az ivóvíz elosztó rendszert és a csöveket a kis méretű, legfeljebb 2 mm-es szennyeződésektől, például kavicsoktól, rozsdadaraboktól és más oxidoktól, illetve fémdarabkáktól. Az MSZ EN 13443-1 szabvány írja elő az ivóvízhálózatokban használatos 80 – 150 mikronos működésű mechanikus szűrők követelményeit. A 80 mikron alatti szűrőháló esetében két tényezővel kell számolni. Egyrészt a jelentősen növekvő nyomásveszteséggel, másrészt a szűrő felületén fennakadó rendkívül kis részecskék nem kívánt baktériumtenyészetté válhatnak rövid időn belül.

 

A LEGEGYSZERŰBB MEGOLDÁS A GYERTYASZŰRŐ!

A sárgarézből készült RE.FINE Select szűrőfej ellenáll a rendszerre jellemző hatásoknak, amelyek a műanyag fejek törését okozhatják. A tartály anyaga nagy szakítószilárdságú poliamid. A szűrőbetét rozsdamentes acélból készül, és O-gyűrűs tömítéssel kapcsolódik a műanyag perselyhez. A RE.FINE Select készülékhez egy műanyag kulcs tartozik, ami a tartály kilazításához szükséges.

MŰKÖDÉS
A RE.FINE Select szűrőbe belépő víz a szűrőbetét belsejéből a külseje felé áramlik. A tisztító ürítés kézzel végezhető el az alján lévő csap kinyitásával, ami lehetővé teszi a vízben lebegő szennyeződések eltávolítását. A csapot annyi időre kell kinyitni, amíg teljesen kimosódik a szennyeződés a tartályból. A RE.FINE Select egyszerűen szétszerelhető a tisztítás és a karbantartás megkönnyítése érdekében. A vízvezetékben a nyomás nem haladhatja meg az 10 bar értéket. Nagyobb hálózati nyomás esetén a RE.FINE Select csak nyomáscsökkentő után szerelhető fel, amit maximum 10 bar értékre kell beállítani. A nyomás minimális értéke 1,5 bar.

 

A NEM AKARSZ MEGFELEDKEZNI A SZŰRŐKEFÉS TISZTÍTÁSÁRÓL!

A RE.FINE Pure fej sárgarézből készült, az ürítő csappal ellátott tartály anyaga rendkívül ellenálló poliamid. A szűrőfelület húzott drótszövet hálóra hegesztett rozsdamentes acél elem. A szűrőbetétet a különleges felépítése ellenállóvá teszi a mechanikai erőhatásokkal és a nyomáskülönbségekkel szemben.

MŰKÖDÉS
A RE.FINE Pure szűrőbe belépő víz a szűrőbetét külsejéből a belseje felé áramlik. A szűrőt két különböző módon működő tisztító rendszerrel látták el: szűrőbetét tisztítása kefével és nagy sebességű leürítéssel történik. A tisztításhoz el kell fordítani a felső gombot az óramutató járásával megegyező irányba! Ez a mozdulat minden kattanásnál aktiválja a keferendszert és az ürítő csap nyitását, ami nagy sebességű, tangenciális áramlást generál, ezzel eltávolítva a szűrőtartályban felgyülemlett szennyeződéseket. A szűrő dátumjelzővel rendelkezik a következő karbantartás időpontjának kijelzéséhez.

 

HA EGY LÉPÉSBEN NYOMÁST IS CSÖKKENTENI SZERETNÉL!

 

A RE.FINE Pro és Pro R típusok egy 360°-os, sárgaréz csatlakozó lemezzel rendelkeznek, ami 90°-os lépésekben elforgatható és tartalmaznak egy visszacsapó szelepet is. A RE.FINE Pro és Pro R csatlakozó lemezek ellenálló sárgarézből, a szűrőfejek pedig műgyantából készülnek. Az ürítő csapokkal ellátott tartályok anyaga rendkívül ellenálló poliamid. A szűrők felülete húzott drótszövet hálóra hegesztett rozsdamentes acél elemek.

MŰKÖDÉS
A RE.FINE Pro és Pro R típusok visszaöblíthető szűrőkkel két különböző tisztító művelet hajtható végre. A szűrőbetét kefével történő tisztítása és a szűrőbetét szűrt vízzel történő visszaöblítése. Ezen művelet közben a víz belép a szűrőbe, és kívülről befelé halad keresztül a szűrőbetéten. A szűrő megtisztításához csupán a felső gombot kell elfordítani: öt kefe kezdi súrolni a szűrőbetét felületét, és a belépő vizet a rendszer átmenetileg eltéríti a másodlagos szűrő felé, majd a visszaöblítés segítségével a szűrőbetét belső felületét öblíti le. Az ürítő csap automatikus nyitása biztosítja a visszaöblítés során kimosott szennyeződések eltávolítását. A szűrők dátumjelzőkkel rendelkeznek a következő karbantartás időpontjának kijelzéséhez.
Ráadásul a RE.FINE Pro R típus beépített nyomáscsökkentővel is rendelkezik. Ez lehetővé teszi a szelepekre jutó nyomás szabályozását 1,5 és 6 bar közötti tartományban. A nyomáscsökkentő gyári beállítása 4 bar, de ez az állító csavar elforgatásával egyszerűen módosítható.
A hálózati nyomás RE.FINE Pure, Pro és Pro R esetében nem haladhatja meg az 16 bar értéket. Nagyobb hálózati nyomás esetén a szűrők csak nyomáscsökkentő után szerelhetők fel, amelyet maximum 16 bar értékre kell beállítani. A nyomás minimális értéke 1,5 bar. A 10 bar üzemi nyomást meghaladó nyomás esetén fokozott kopással kell számolni.

NE FELEDD! LEGALÁBB 6 HAVONTA SZŰRŐCSERE VAGY VISSZAÖBLÍTÉS!

Az elhanyagolt szűrő többet árthat, mint használ, nyomásveszteség, fertőzés okozója lehet. A rendszeres szűrőkarbantartás kiemelt eleme az ivóvíz higiéniának. A tervező higiéniai szempontból is átgondolt tervet készít, a kivitelező azt szakszerűen megszereli a felhasználó pedig a helyes üzemeltetésért felelős. Tehát hármas a felelősség a kifogástalan ivóvíz higiénia érdekében!
Az ellenőrzésre és karbantartásra vonatkozó időközök tekintetében a MSZ EN 806-5 szabvány legalább 6 havi gyakoriságot ír elő. A rendszer gyakori szemrevételezéses ellenőrzése azonban ennél sűrűbben szükséges.
A RE.FINE Select és Pure esetében szűrőbetét cseréjének gyakorisága a MSZ EN 13443-1 szabvány szerint legalább 6 hónap. A szűrőbetét cseréje azonban korábban szükséges, ha a belső hálózatban csökken a víznyomás, vagy ha a szűrő láthatóan szennyezett.
A RE.FINE Pro és Pro R típusok esetében a visszaöblítés gyakorisága legalább 6 hónap, de célszerű a szennyeződések eltávolítása érdekében akár 3-4 naponta elvégezni. A szűrőbetét cseréje néhány évente elegendő az elhasználódás mértékének függvényében.
Ha egy rendszer 30 napnál rövidebb ideig nincs használatban, szükséges a tisztítási művelet többször, egymás után, 4–5 alkalommal elvégezni! Ha a használaton kívüli időtartam meghaladja a 30 napot, a szűrőt meg kell tisztítani és cserélni a szűrőbetétet!

 

DINAMIKUSAN FEJLŐDŐ SZAKÁG

A vízhálózatok tervezése, kivitelezése a jövőben lényegesen nagyobb hangsúlyt kap. A REHAU által kifejlesztett és ajánlott műszaki megoldások megfelelnek a legújabb higiéniai szabvány előírásoknak, korunk technikájának, a használók mai és jövőbeni elvárásainak is.
A RAUTITAN rendszerünkkel a házbelépéstől a csapolóig biztosítható a lerakódások elkerülése. Az ólommentes átmenő falikoronggal kialakított körvezetékes hálózat és a RAUTITAN PX holttérmentes kötéstechnika nem jelenthetnek táptalajt a kórokozók szaporodásának. A szennyeződés hatékony eltávolítására a RE.FINE, a bemutatott vízszűrő és a teljes rendszer folyamatos felügyeletére a RE.GUARD, az okos vízőr szintén részei az általunk kínált magasszintű technikai megoldásoknak, amelyek hosszú távon nyújtanak a fogyasztónak egészséges ivóvizet, biztonságot és a RE.SOURCE, az okos vízadagoló révén komfortot.

RE.FINE VÍZSZŰRŐVEL A LEGJOBB VÍZMINŐSÉGÉRT!

Szebellédi Tamás
üzletágvezető
REHAU Épületgépészeti üzletág

 

LOGO