Időprogram szerinti fűtésszabályozó

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1396  

 

A Herz fűtőtestekre szerelhető energiatakarékos fűtésszabályozó időprogram szerint szabályozza a helyiséghőmérsékletet. A benne található szabályozó elem egy szelep mozgatásával vezérli a fűtőtesten átáramló fűtőközeg mennyiségét. Valamennyi jelenleg forgalmazott HERZ termosztátszelepre felszerelhető, a nagyméretű kijelző pedig egyszerű kezelést biztosít.

Fűtésszabályozó segítségével energiát spórolhatunk a fűtés során.

A rádióvevő segítségével a készülék képes végrehajtani a vele összekapcsolt rendszerkomponensek parancsait. A fűtésszabályozó valamennyi termosztatikus üzemhez előkészített HERZ szelepre felszerelhető, ehhez nincs szükség a fűtővíz leengedésére vagy más beavatkozásra a fűtési rendszerben.

Üzemi adatok:
 Beállítási tartomány: 5 °C – 30 °C 

• Kapcsolási eltérés: 0,5 K 
• Tápellátás: 2 db 1,5 V AA, LR6 elem, az elemek élettartama 
kb. 2 év 
• Vételi frekvencia: 868,3 MHz 
• Max. áramfelvétel: 100 mA 
• Környezeti hőmérséklet: +5 °C – +55 °C 
• Max. felületi hőmérséklet: +90 °C (a fűtőtesten) 
• Mozgatási tartomány: 4,2 mm

A fűtésszabályozóval legfeljebb 4 rendszerkomponenst, pl. távvezérlőt és ablakérzékelőt, valamint 1 fali termosztátot kapcsolhat össze. A heti program segítségével a hét minden napjához 3-3 fűtési szakaszt (7 kapcsolási időpontot) állíthat be.

Amennyiben a helyiséget nem kívánja fűteni, akkor a szelepet teljesen elzárhatja. A szelep csak fagyveszély esetén fog nyitni.

A fűtésszabályozó automatikusan felismeri a szellőzés miatt leeső hőmérsékletet, a fűtésköltségek csökkentése érdekében pedig leszabályozza azt a szellőztetés közben.

Mivel a készülék a hőmérsékletet közvetlenül a fűtőtesten méri, melegebb, vagy hidegebb lehet a helyiség más részein. Ennek kiigazítása érdekében ±3.5 °C-os ofszet hőmérsékletet állíthat be.

Ha a készülék pl. 18 °C-ot mér a beállított 20.0 °C helyett, akkor -2.0 °C-os ofszet hőmérsékletet érdemes beállítani. 

További információ a termékről:
https://www.herz-hu.com/

A HERZ vállalat jelenleg mintegy 3600 alkalmazottal és világszerte 36 gyártóbázissal rendelkezik, ezzel az egyik vezető európai gyártó szelepek, szerelvények, beszabályozó szelepek, dinamikus szabályozó szerelvények és termosztatikus szelepek számára a fűtéshez, légkondicionáláshoz.

LOGO