Szaniterszerelvények intelligens hálózatba kapcsolása

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1405  

 

Napjainkban a középületek szaniterhelyiségeit ellátó ivóvízrendszernek minden korábbinál higiénikusabb és hatékonyabb módon kell működnie. E célok megvalósításához az intelligens SCHELL SWS vízmenedzsment rendszer nyújt segítséget: vezeték nélküli és/vagy kábeles rendszeren keresztül hálózatba kapcsolja az összes szerelvényt, és – PC-n, táblagépen vagy okostelefonon futtatható, intuitív módon kezelhető, Plug&Play módon, gyorsan telepíthető szoftver segítségével – központilag vezérli a vízmennyiségeket, a higiéniai öblítéseket, valamint a termikus fertőtlenítést.

Schell SWS - intelligens vízmenedzsment rendszer.

Különösen a nyilvános, fél nyilvános és üzemi helyiségekben okozhat problémát az ivóvíz hálózat üzemeltetésének oly módon történő biztosítása, mely során a vízcsere a teljes csővezetékrendszerben az előírások szerint valósul meg. Az üzem- és iskola szünetek valamint a hotelek és kórházak üres szobái csak néhány példa arra, melyek az ivóvíz nem megengedett idejű pangását okozhatják a vízrendszerben. Ennek lehetséges negatív hatásai a következők lehetnek: az ivóvíz minőségének károsodása, a felhasználók egészségének veszélyeztetése valamint jogi következmények. 

A VDI 6023 irányelv („Higiénia a kiépített ivóvíz hálózatokban; a tervezéssel, kivitelezéssel, üzemeltetéssel és karbantartással szemben támasztott követelmények”), mint irányadó szabályzat legkésőbb három nap után, higiéniai bizonyítvány birtokában pedig legkésőbb hét nap után teljes vízcserét követel meg. Ezt a vízvételre alkalmas szerelvényeken keresztül kell elvégezni – hosszabb üzemszünetek esetén a pangó víz elleni öblítés segítségével. Az eSCHELL SWS intelligens vízmenedzsment rendszere az összes elektronikus SCHELL szerelvény hálózatba kötésével éppen erre a problémára – és még sok minden másra – kínál megoldást.

Amennyiben az eSCHELL SWS vízmenedzsment rendszer az épületautomatizálás részévé válik, úgy Ön az épület műszaki funkcióit központilag és nézetváltás nélkül ellenőrizheti, ill. vezérelheti. Az integrálás szokványosan kétféle módon valósulhat meg: 
Az eSCHELL SWS vízmenedzsment rendszer „önállóan” dolgozik, azaz a hőmérsékleti trendeket feljegyzi. 
  Az épület irányítástechnikája X ritmusban kérdezi le a lehetséges hibajeleket és így felügyeli a rendszert.
• Az eSCHELL SWS vízmenedzsment rendszert úgy alkalmazzák, hogy a rendszer az épület irányítástechnikájának
  parancsait továbbítsa a szerelvények felé. Így például a pangó víz elleni öblítéseket közvetlenül is el lehet indítani,
  mely során a mágnesszelepek állapotát (nyit/zár) változtatják meg. 

Maximálisan meggyőző, minden érintett számára előnyös megoldás az alábbi területeken:
• Ivóvízminőség megőrzés
• Maximális gazdaságosság
• Rugalmas bővíthetőség
• Rendszerszintű hálózatba kapcsolás
• Egyszerű szerelés és üzembe helyezés
• Nagyfokúan felhasználóbarát kivitel

Bővebb információ az SWS vízmenedzsment 
rendszerről és az egyes rendszerelemek 
részletes leírása www.schell.eu oldalon.

LOGO