Tények, jellemzők, előnyök – Középpontban a SCHELL elektronikus szerelvényei

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1434  

 

Miért olyan jó ötlet az elektronikus szerelvények használata? És mivel tudnak többet, mint a hagyományos keverőfejes kivitelek? A SCHELL elektronikus szerelvényeivel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre itt nyomban választ kaphat.

Schell elektronikus szerelvények minden helyiségbe.

Mely felhasználási területre léteznek elektronikus  SCHELL szerelvények?
Mosdó, konyha, zuhany, WC vagy vizelde – a SCHELL mindegyik felhasználási területre megfelelő elektronikus szerelvényt kínál.

Az elektronikus SCHELL szerelvények nagy része infravörös érzékelővel van felszerelve, amely lehetővé teszi az érintésmentes működtetést. Egyes SCHELL szerelvények azonban beépített CVD-érintőelektronikával rendelkeznek, így ahhoz, hogy a működtetés minél kevesebb érintéssel valósulhasson meg, a vízfolyás egy előre beállított idő után automatikusan leáll. A szerelvények a működtetéshez szükséges energiát a beépített elemekből, vagy a hálózathoz való kábeles csatlakoztatás útján nyerik.

Mi az elektronikus szerelvények három legfontosabb előnye?
1.) A felhasználói higiénia fenntartásának támogatása 
2.) Az ivóvízhigiénia fenntartásának támogatása
3.) A víztakarékosság támogatása

Miért higiénikusak az elektronikus szerelvények a felhasználók számára?
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a fertőző betegségek 80%-a kézen keresztül terjed. Az érintés nélküli szerelvények segítségével elkerülhető a potenciálisan szennyezett felületekkel való érintkezés és így minimálisra csökken a fertőzés kockázata. 

Hogyan segítik az elektronikus szerelvények az ivóvízhigiénia fenntartását? 
Az ivóvíz minőségének biztosításához elengedhetetlen a rendszeres és teljes vízcsere a vízvezetékrendszerben. Amennyiben a vízvételi pontok rendszeres használatával ez nem valósítható meg, úgy a pangó víz elleni öblítésekkel lehet szimulálni a szükséges működtetést, ami biztosítani tudja a teljes vízcserét. A SCHELL szerelvények esetében a megfelelő számú pangó víz elleni öblítés egyszerűen beprogramozható, amely támogatja az ivóvízhigiénia fenntartását.

Öblítési naplózás/még pontosabb vezérlés a SCHELL vízmenedzsment rendszerének (SWS) köszönhetően. A vízmennyiségek célzott vezérlésének, vagy a létesítménygazdálkodás hatékonyabb kihasználásának köszönhetően a SCHELL SWS rendszerrel történő hálózatba kötés az energetikai és gazdasági optimalizálást is lehetővé teszi (azaz pl. egy szükséges elemcsere is előre megtervezhető/elvégezhető).

A meglévő épületek utólagos felszerelése sem jelent problémát, mivel a SCHELL SWS rendszerrel kompatibilis elektronikus szerelvényei rádióadón és/vagy kábelen keresztül is hálózatba köthetők. Ez azt jelenti, hogy a falak vésése nélkül is felszerelhetők, így már semmi sem áll a jövőorientált épületgazdálkodás útjába.

 

 

Webáruházunk ajánlata

 

SCHELL Modus E infrás automata mosdó csaptelep keverőkarral 230 V

SCHELL Compact vizelde nyomólap, infrás, 9V, króm

SCHELL Edition vizelde nyomólap, infrás, 230V, króm

SCHELL Edition vizelde vezérlés, 230V, saválló

 

LOGO