Honeywell szelepek és motorok széles választéka

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1495  

 

A forró nyári napokon és a hideg téli estéken egyaránt fontos a megfelelő hőmérséklet biztosítása a lakásban, amihez nagyban hozzájárulnak a Honeywell szelepek is. A komplex szelepcsaládban elérhetők az egyutú- (kétjáratú), kétutú- (háromjáratú), termosztatikus-, strangszabályozó- és zónaszelep kivitelek is. Feladatuk röviden a folyadékok áramlásának szabályozása és azok irányításának a megváltoztatása.

Honeywell szelepek és motorok.
A prémium minőségű alapanyagok felhasználása gondoskodik az eredményesség és tartósság biztosításáról. A Honeywell szelepkivitelek remekül együttműködnek a szelep- és csapmozgató motorokkal, valamint a motoros golyóscsapokkal. Ez utóbbiak kifejezetten sokoldalúak, hiszen alkalmasak használati és fűtési meleg víz, valamint ivóvíz vezetékszakok automatizálására, biztonsági kizárására. Ezen kívül jeleskednek az öntözőrendszerek automatizálásában is.

Egyutú (kétjáratú) szelep
Az otthon kényelmének biztosítása gyakran olyan alapvető feltételektől függ, mint a különböző rendszerek automatizálása. A Honeywell egyutú szelepek felhasználási területüket tekintve, típustól függően, a villamos hőmérsékletszabályozási rendszerekben, fan-coil egységekben, kis utófűtők és hűtők meleg vagy hideg vizes körei mellett, légkezelési alkalmazásokban a gőz modulálásának szabályozására is alkalmazhatók lehetnek.

A kis méret lehetővé teszi a könnyed beszerelést a szűk helyekre is. Gyakran különböző csatlakozókészletekkel állnak rendelkezésre, és el vannak látva állítósapkával is a kézi működtetés érdekében. Az egyutú szelep automatizálása motorral egyszerűen megoldható. Tipikus alkalmazási mód, hogy minden szelepet, lehetőség szerint, a visszatérő ágba kötnek be.

Önbeállító belsővel és pontos pozicionálással rendelkeznek a precíz hőmérsékletszabályozás érdekében. Bizonyos esetekben szennyfogó alkalmazása is ajánlott.

 

Kétutú (háromjáratú) szelep
A felhasználási területüket tekintve, igen sokoldalú megoldás, hiszen a légtechnikától kezdve az igen magas nyomással rendelkező fűtési rendszerekig, legyen szó forró víz vagy éppen gőz fázis keringtetéséről, egyaránt megfelelnek. Természetesen a felépítés és az anyagtest ilyen szempontból meghatározó.

Ezek a rendszerek ma már elláthatók külön mozgató motorral, ami az előre beállított paraméterek szerint végzi el a nyitás-zárás feladatát, de működtethetők manuálisan az állítósapka segítségével is. Beszerelésük egyszerű, közvetlenül csatlakoztathatók rájuk elektromos, illetve pneumatikus szelepmozgatók. Az önbeálló belső és tömítés minimálisra csökkentik a szivárgás esélyét.

 

 

Szelepmozgató motor
Egy lakás precíz vízellátása komoly gépészeti hátteret igényel. A szelepmozgató motor fő célja, hogy a fűtési és hűtési zónák, ezen belül a hideg és meleg víz áramlását segítő, 2-, vagy 3 járatú, külső, illetve belső menetes szeleptestek munkáját segítse, vezérelje.
Az automatizálás, a modern kor egyik kiemelt célja, hiszen ennek révén érhető el az a kényelmi szint, amire a felhasználóknak igénye van.

 

A készülék nagyon egyszerűen, a legtöbb esetben szerszám nélkül felhelyezhető. Zajtalanul üzemel, alacsony teljesítményfelvétel mellett. A legtöbb modell előre be van állítva, így nincs szükség külön szinkronizálásra. Mivel csak működés közben vesznek fel áramot, így rendkívül energiatakarékosak. A korrózióval szemben is jó ellenállást tanúsítanak.

A szelepmozgató motor egyik nagy előnye, hogy bizonyos típus áramkimaradás esetén kézi működtetésre is alkalmas. A kiválasztás persze már nem minden helyzetben egyszerű, hiszen komplex szerkezetek elemeiről van szó, amiket mindig az adott szerelvényekhez kell illeszteni. Amennyiben ebben nincs kellő gyakorlata, forduljon bizalommal szakértő kollégáinkhoz.

 

Keverőcsap
A keverőcsap fontos feladatot lát el otthona hőmérsékletének optimális megtartásában. Természetesen ez a szerelvény nem önmagában végzi el a dolgát, hanem egy komplex rendszer szerves részeként. A különféle keverőcsap típusok feladata, hogy szabályozzák a vízhőmérsékletet a fűtési és hűtési rendszerekben egyaránt.

Ennek függvényében pontosan erre a célra lett a karakterisztikájuk optimalizálva. A hosszú élettartamról a masszív öntöttvas szelepház gondoskodik, amit a krómozott bevonat tesz megfelelően korrózióvédetté. Az egyszerű vezérlés érdekében a keverőcsap villamos állítóművel látható el. A háromjáratú kivitelek speciális szabályozási karakterisztikával rendelkeznek.

 

A keverőcsap a kazán előremenő ágában, a visszatérő víznek a bekeverésével állítja elő a kívánt folyadékhőmérsékletet. A kompakt felépítés és széles térfogattartomány garantálja, hogy eredményesen illeszthető be a legtöbb rendszerbe.

 

Csapmozgató motor
Motoros meghajtók, DR/ZR, vagy V5433/V5442 csapokra, kézi üzem lehetőségével.

 

 

Motoros golyóscsap
A Honeywell HAV motoros golyóscsapok kiválóan alkalmasak fűtési víz, használati meleg víz, valamint ivóvíz vezetékszakaszok automatizált vagy biztonsági kizárására, de alkalmazhatók automata öntözőrendszerekhez is. Kapható külön csak szeleprész, vásárolható ahhoz mozgató egység, de megrendelhető egyben motoros golyóscsap formájában is.

A termék típustól függően alkalmas a fűtési és hűtési zónák vezérlésére, valamint hideg-, vagy melegvíz szabályozására. Az a beszerelés módjától is függ. Többnyire 2 vagy esetleg 3 járatú szeleptestekről van szó, amelyek belső, máskor külső menettel vannak ellátva. 230 Volt tápfeszültségről működtethető a Honeywell motoros szelep.

 

A motor rész a legtöbb esetben kettős szigeteléssel van ellátva és néhány bár nyomásesést is elvisel. A Honeywell motoros szelep alkalmas automata öntözőrendszerek működtetésére is.

 

Termosztatikus szelep
A Honeywell termosztatikus szelepek fűtési rendszerekhez és használati meleg víz rendszerekhez, valamint szolár rendszerekhez egyaránt alkalmazhatók. A V135 szelep + T100 termosztát padlófűtés körök segédenergia nélküli szabályozásához ajánlott. A TM50 vagy TM200 szelepek a beépített termosztáttal és forrázás elleni védelemmel kiválóan alkalmasak használati meleg víz készítéséhez, de fűtési rendszerekben a padlófűtési víz keveréséhez is. SOLAR változatuk magasabb hőmérsékletű napkollektoros rendszerben is alkalmazható.

 

 

Zónaszelep
A Honeywell zónaszelepek lényege a folyadék áramlásának megnyitása, illetve elzárása a hidraulikus rendszerekben. Ebbe a kategóriába sorolható a fűtés, hűtés, vízellátás. A motorok és szeleptestek könnyedén kombinálhatók egymással.

Az egyutú szelepeken az áramlási irány nincs feltüntetve, melyből következik, hogy a szeleptest beszerelése nem kötött. A kétutú szelepek pedig kétféle üzemmódban szerelhetők be. Ez azt jelenti egész pontosan, hogy a szelepállás alapján AB ágból A vagy B ágba, illetve A vagy B ágból szelepállástól függően AB ágba áramlik az adott folyadék.

 

 

Strangszabályozó szelep
A kényelmi feltételek biztosítása szempontjából a lakásban található fűtési és hűtési rendszerek megfelelő vezérelhetősége kiemelt jelentőségű, amiben a strangszabályozó szelep kulcsfontosságú szereppel bír. 
Akármilyen távhő előállításra alkalmas központból indul is el a fűtővíz a lakás felé, azt annyi csőágra vagy strangra kell elosztani, ahány radiátor található az épületben szintenként.

 

Ez egy igen komplex feladat, aminek nem szabad elmaradnia, mert a beszabályozatlan rendszerek esetenként túl- vagy alulfűtötté válhatnak.
A strangszabályozó szelep kombinált megoldást nyújt a probléma elhárítására. Felszerelésével elvégezhető az előremenő ágban történő térfogatáram mérés, valamint a visszatérő vezetéken az előbeállítás változtatása. Mindkét esetben egy további töltés-ürítés funkció is biztosított, amit a szelepfejen keresztül lehet elérni. A nagy pontosságú előbeállítás révén fokozható az ideális hőmérséklet megteremtése, továbbá az energiahatékonyság. Az ellenálló kialakításról a bronz szelepház és a sárgaréz szelepbetét gondoskodik.

 

Bővebb információ: evohomeshop.hu

 

 

Webáruházunk ajánlata

 

 

HONEYWELL keverőszelep, háromjáratú

HONEYWELL keverőcsap, háromjáratú, karimás

Honeywell motoros golyóscsap

Honeywell termosztatikus keverő/váltószelep

Honeywell zónaszelep

Honeywell strangszabályozó szelep

LOGO