Hővisszanyerős szellőzés, helyiségenkénti szabályozással irodaházakhoz

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #1514  

 

Irodaházak illetve közintézmények esetében komoly kihívást jelent a beruházók, illetve üzemeltetők számára, hogy az adott épület egyrészt funkcionális legyen, tehát rendelkezzen mindazon infrastruktúrával, ami a hatékony munkavégzéshez szükséges, másrészt képes legyen biztosítani a hatékony munkavégzéshez szükséges komfortot és környeztet.

Aereco hővisszanyerős szellőztető rendszer

Ahogy ma már elképzelhetetlen egy irodaház klímarendszer nélkül, ugyanúgy nem működtethető az épület az egészséges levegőminőséget biztosító, hatékony szellőzési rendszer nélkül sem. 

Hővisszanyerős szellőzés, helyiségenkénti szabályozással
Egy irodaépülettel szemben támasztott szellőzéssel kapcsolatos elvárások jelentősen különböznek a lakóépületekkel szembeni elvárásoktól. Meg kell oldani, hogy azon irodákban, ahol több munkaállomás van, a jelenlévők számától függően változó intenzitással biztosítsuk a szellőző levegő beáramlását. Az időszakosan használt irodák, tárgyalók, oktatótermek, stb. szellőzése is akkor lesz megfelelő, ha automatikusan képes alkalmazkodni a használathoz. Az üres, vagy csupán 1-2 dolgozó által használt irodákban alacsony szintű légcserét kell megvalósítani, miközben a többek által használt helyiségekben jóval intenzívebbet. A használat intenzitásának változását pedig a rendszernek valós időben, automatikusan kell lekövetnie.

Megoldások minden igényre
Az Aereco hővisszanyerős szellőző gépei akár 7100 m3/h légcserét is képesek megvalósítani, és állandó nyomástartással alkalmasak a helyiségenkénti szabályozás lekövetésére. Az irodákban CO2, illetve jelenlét érzékelőink jelei alapján, a megfelelő vezérlés kialakításával, az adott ágba beépített motoros pillangószelepek tudják szabályozni a beáramló légmennyiséget, a szellőzőgép pedig ennek megfelelően, automatikusan változtatja a légcsere intenzitását.

Üzemeltetési szempontból igen fontos, hogy az Aereco gépei névleges légszállításukat akár 3-400 Pa ellenállás mellet is képesek leadni. Ezáltal minden megfelelően kialakított rendszer esetén biztosítható a hatékonyság, a rendkívül alacsony zajszint, a magas hatásfok, valamint az alacsony villamos energia igény. A komfort érzet és a hatékonyság az opcionálisan csatlakoztatható utóhűtő-fűtő egységekkel még tovább fokozható, akár vizes, akár direkt elpárologtatós kialakításban. Egységes épületgépészeti szabályozás esetében a szellőzőgép KNX, Ethernet, illetve számos egyéb kommunikációs modul segítségével integrálható a rendszerbe. Gépeik különböző geometriai kialakításban választhatóak, a felső és oldalsó csonkos kialakítás mellett elérhetőek a lapos kivitelű gépek is. 

Különlegesség, hogy ezen gépek akár 3700 m3/h légszállításig állnak rendelkezésre, tehát nagyobb légterű irodaépületek szintenkénti önálló szellőztetése is megoldható álmennyezet mögötti elhelyezéssel.

 

 

 

Forrás: aereco.hu

 

 

Webáruházunk ajánlata

 

AERECO GLOBAL LP 450 FW hővisszanyerős légkezelő

AERECO MURAL PX 450 FW hővisszanyerős légkezelő

AERECO CASA P300 T ECO hővisszanyerős készülék

 

LOGO