Vaillant ecoTEC plus IoniDetect gázkészülékek

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1527  

 

2021 óta (egy kétlépcsős termékbevezetés következtében) az ecoTEC plus kondenzációs készülékcsalád képviseli a felső kategória alsó szegmensét a hazai Vaillant palettán. Ez a termékkör tüzeléstechnikai szempontból sok hasonlóságot mutat az exclusive sorozattal, mégis számos különbség differenciálja az egyes berendezés-típusokat.

Vaillant ecoTEC plus IoniDetect gázkészülék család

A fűtő készülékek tekintetében a „plus” sorozat 20; 25; 30 & 35 kW teljesítményű verziókban kapható a magyar piacon, amelyekben ugyan a nagyhatékonyságú fűtési szivattyú szintén a Lin-Bus elv alapján üzemel, de a hőtermelőt a gyártó nem ruházta fel hidraulikus beszabályozási funkcióval. Ez a nagyon hasznos, de sajnos még ma is kevésbé ismert tény csak a Grundfos UPM 3 szivattyúkkal szerelt 20 és 25 kW-os ecoTEC exclusive IoniDetect modellek sajátossága. Mindezek alapján a vezérlőpanelek saját menürendszerei sem teljesen azonosak, holott a tüzeléstechnikai működés, valamint a hidraulika kör egyéb alkotóelemei egyeznek egymással.

A kombi készülékek speciális ága a beépített rétegtárolós verzió (VUI sorozat), amely kizárólag csak a „plus” család egyik ékköve. Ez a hőtermelő verzió még ma is a legkedvezőbb befoglaló méretekkel rendelkező, emelt melegvíz-komforttal ellátott kondenzációs berendezés. Az átfolyó rendszerű kombi készülékekből a „plus” család 26; 32 & 36 kW-os verzióban érhető el, ellenben (az exclusive típushoz képest) a primer fűtési – csőspirálos – hőcserélőben nem kapott helyett HMV „előmelegítő fokozat”.

Továbbá bármelyik típust is nézzük, a szekunder lemezes hőcserélő mérete kisebb, mint a csúcsmodell VUW 36 CF/1-7 ecoTEC exclusive készülékben. Persze mindez még nem jelenti azt, hogy az átfolyó rendszerű melegvíz-készítés ne lenne képes megfelelő HMV hozam biztosítására. A kombi készülékek óriási előnye, hogy akár egy későbbi időpontban is, de összeköthetőek az actoSTOR VIH QL 75/2 B rétegtöltésű fali melegvíz-tárolóval. Az ilyen kialakítású fali hőközpont azonban már sok szempontból „verhetetlen”. Dióhéjban összefoglalva, a jelenlegi ecoTEC plus IoniDetect sorozat az alábbi előnyöket kínálja:

• Égésminőség alapján vezérelt működés
• Széles modulációs tartomány (1:10)
• Akár 20%-os hidrogén-földgáz keverék mellett is üzemeltethető
• Rengeteg diagnosztikai és működésfelügyeleti funkció (Lin-Bus technológia)
• Érintőgombos kezelőfelület
• Propángáz üzemre is alkalmas (a 35 kW-os fűtő típus kivételével)
• Vezérlőpanelre integrált időjáráskövető szabályozás
• Automatikus feltöltő szelep (csak a kombi verzió esetén)

Fördős Norbert – termékmenedzser
Vaillant Saunier Duval Kft – Vaillant brand

 

#miértvársz
amikor a nyári időszak ideális egy új készülék felszerelésére?

Ne halogassa tovább elavult gázkészüléke cseréjét: váltson takarékos hőtermelőre.

A gázfelhasználás csökkentése kíméli a környezetet és egyben segít takarékoskodni. Cserélje le már most a régi gázkészülékét kondenzációs Vaillant berendezésre! Kiváló lehetőséget ad erre az állami lakásfelújítási támogatás is, ezért nincs már értelme mindenzt tovább elodáznia. Miért vár még?
www.vaillant.hu

Fűtés. Megújuló energiák. Okos otthon

LOGO