Wilo DrainLift KN(C)-Üzembiztos szennyvízátemelés kertesház tulajdonosok számára

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1534  

 

Azoknál a lakóépületeknél, ahol a csatornázási művek által kiépített szennyvíz gerincvezeték az épületből kilépő szennyvízvezetéknél magasabban fekszik, ott a gravitációs szennyvízelvezetés nem megvalósítható.

Wilo Drainlift szennyvízátemelő szivattyú

Ekkor a szennyvíz, mint szállítandó közeg egy magasabb pontra emelésére van szükség, melyhez nélkülözhetetlenek a szennyvízátemelő szivattyúk. A szivattyú telepítése a szennyvízgyűjtés módjától függően történhet betonaknába, illetve műanyag aknába. Lakossági alkalmazások esetén a legegyszerűbb megoldás a kültéri műanyag aknás szennyvíztározó és átemelő rendszer kiépítése. Erre kínál üzembiztos és komplett megoldást a Wilo Drainlift KN(C) aknája. 

 

Miért fontos, és mitől lesz üzembiztos egy szennyvízátemelő berendezés?
A keletkező szennyvíz kezelése még a lakossági szegmensben is kritikus kérdés, mind higiéniai, mind pedig komfort szempontjából. Mindkét kritérium megléte szükséges ahhoz, hogy otthonunkat jó érzéssel tudjuk használni. Nagyon kellemetlen esemény, amikor a szuterénben lévő vizes helyiségbe folyik vissza a szennyvíz, akár napokig nem tudjuk használni a csatornát, illetve ennek takarítása, fertőtlenítése, és a hiba elhárítása sem kis költség. 

Tehát több szempontból is fontos a jó minőségű átemelő kiválasztása: működésének alapja a szivattyú, amelynek elegendő teljesítményűnek, megbízható üzemű hidraulikával rendelkezőnek kell lennie. Kiemelkedően fontos szempont az aknán belüli csővezeték anyagminősége, a Wilo kínálatában kizárólag prémium, rozsdamentes acél csövezéssel szerelt típusok találhatók meg. Ezek az alapvető tulajdonságok határozzák meg az átemelő megbízható üzemét, további funkciók pedig a használati értéket növelik.

 

Miért hívjuk kompaktnak?
A kültéri aknás szennyvízátemelő telep tartalmazza a komplett aknatesten és a lépésálló aknafedlapon felül a merülőmotoros szennyvízszivattyút, melyet úszókapcsoló működtet. A szivattyúhoz tartozó rozsdamentes nyomóvezeték is az akna tartozéka, amely a szivattyúval egybe van építve, így otthoni szerelést már nem igényel. Az akna közműcsatorna felé vezető nyomóága és a szivattyú közötti oldhatóságot gyorscsatlakozó kuplung biztosítja, így a szivattyú és a nyomóág a rászerelt kötél segítségével kiemelhető, a karbantartási munkálatok tisztábbak és egyszerűbbek.

Az üzembiztonság további növelése érdekében az átemelő választható külső vezérlőegységgel szerelve: a DrainLift KNC kialakítás esetén az aknában lévő szivattyút egy időjárásálló, kültérre is telepíthető vezérlőn keresztül működtetjük. A vezérlő az alábbi többlet funkciókat biztosítja: áramkorlátra beállítható szivattyú motorvédelem, magas vízszint riasztás (fény és hang), életvédelmi relé.

Az átemelőt kétféle szivattyúval szállítjuk. A Wilo MTC, vagy Rexa MINI3-S szivattyúk vágószerkezettel felszereltek, melynek célja az aknába került közeg homogenizálása, majd a nyomócsőbe szállítása. Kompakt, korrózióálló kivitel, üzembiztos vágószerkezettel, mellyel a szennyvízaknák ürítése egyszerűen elvégezhető. Egy másik választható opció a Wilo Rexa MINI3 nagy átömlési keresztmetszetű örvényjárókerekes szennyvízszivattyú. Mindegyik konfiguráció igényes megoldást nyújt a háztartás szennyvízének elszállításában.

A cikket olvasva, ha kérdés merül fel Önben a termékkel kapcsolatban, bizonytalan abban, hogy Ön lakóhelyének mely megoldás lenne a legjobb, szívesen állunk rendelkezésére a központi telefonszámunkon: +3623889500 illetve szívesen fogadjuk érdeklődését a wilo.hu@wilo.com email címre is.

 

Hegedűs Tamás
mérnök-közgazdász
Értékesítési vezető

LOGO