Tovább emeltük a komfortot - Rehau légszárító

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1550  

 

Hamarosan érkezik a REHAU légszárító, amely fokozottan kellemes helyiségklímát biztosít!

Rehau légszárító a kellemes komfortérzet biztosításáért!

A klímaváltozás következtében az időjárás egyre szélsőségesebbé válik. A nyári, az emberi szervezetet is megterhelő meleg hőhullámok, a késő éjszakáig tartó már szinte trópusi hőmérséklettel mindennapossá váltak.
A forró napokon a beltéri légállapotokat a magas hőmérséklet és a megnövekedett páratartalom jellemzik. A két tényező kombinációja arra készteti az emberi szervezetet, hogy a környezeti hőmérsékletet a valóságosnál magasabbnak érzékeli, ezáltal a fülledtség érzete gyorsan kialakul.

Az adott éghajlati viszonyok mellett az ember hőkomfortját a végzett tevékenység függvényében több tényező befolyásolja:
• a személy ruházata
• a levegő hőmérséklete
• a levegő sebessége
• a páratartalom
• a határoló szerkezetek felületi hőmérséklete

 

A REHAU felülethűtéssel a levegő és az épületszerkezet felületi hőmérséklete kezelhető, így az ember és a hűtött felület közötti energiacsere túlnyomórészt megtörténik a sugárzás útján. A komfortfeltételeknek azonban teljes mértékben megfelelni a felülethűtő rendszereket légszárítóval kombinálva lehetséges.

 

 

Részletek az Aktív betonfödém – fenntartható fűtés és hűtés az épületekben előadásokban hallhatóak.

 

Kettős a feladat a jó közérzet érdekében
1. A helyiség határoló felületeinek hűtésével, leginkább mennyezethűtéssel csökkenthető a helyiséghőmérséklet, ami pozitív
   hatással van az emberi közérzetére.
2. Légszárítóval kombinálva a komfortszint tovább nő, miközben nem szükséges csökkenteni a levegő hőmérsékletét, és
   elkerülhető a zavaró huzat is, amit a léghűtés vagy fan-coil használata okozhat.
   A felülethűtés és a légszárítás kombinációjának eredménye, hogy a helyiség levegőjének a hőmérséklete és páratartalma a
   kényelmes és egészséges tartományba kerül. Ez az érzés egy hűsítő erdei sétához hasonlítható egy nagyon meleg nyári
   napon.
   Újdonság a REHAU légszárító, amely mennyezetre vagy falra szerelhető, hűtéssel vagy a nélkül. A készülék légcsatorna
   rendszerbe is beépíthető, így lehetséges egy géppel több helyiség együttes légszárítása.

A REHAU légszárítók beltéri használatra, kifejezetten a REHAU felülethűtő rendszerekkel együtt történő felhasználásra került kifejlesztésre. Beépítésük lehetővé teszi a nagyobb teljesítmény elérését a felülethűtéssel, így a megnövelt termikus hőkomfort biztosítását.
A REHAU légszárítók kondenzáció elvén működnek. A nedves levegőt a hőcserélő hideg felületére vezetve a harmatpont alá hűl. A felületen képződő kondenzátum lecsöpög és szabályozottan távozik. A hőcserélő hideg felületét egy belső hűtőkör elpárologtatója hozza létre.
A méltán népszerű NEA SMART 2.0 helyiségenkénti szabályozással teljes a rendszer, mivel a légszárító vezérelhető egy egyszerű csatlakozáson keresztül, így garantált a biztos működés, a kiegyensúlyozott komfort a helyiségekben.
Bővebben a NEA SMART 2.0 helyiségenkénti szabályozásról:

A REHAU légszárító különlegessége, hogy a hűtőkör (R134a) mellett lehet egy vízkör is, amely a felületi hűtőrendszer hidraulikus köréhez köthető. Így a REHAU légszárítók működési mód szempontjából kétféle változatban készülnek:

1. Légszárítás
A készülékben a kondenzációt követően a levegő visszamelegszik, így a készülék bemeneti és kimeneti oldalán a levegő hőmérséklete közel azonos.
2. Légszárítás a levegő visszahűtésével
A készülékben a kondenzációt követően a levegő nem melegszik vissza, mivel a folyamatból származó összes hő egy vízkörön keresztül távozik.

 

A Rehau légszárítók döntő előnyei
• Tökéletes interakció a REHAU felülethűtéssel és a NEA SMART 2.0 vezérlési technológiával
• Típusvizsgálat DIN EN 60335-2-40: 2014 szerinti a TÜV SÜD Industries Service GmbH által
• Kellemes hűvös hőérzet és kényelem érzése az emberi számára, zavaró huzat nélkül
• Nagyon alacsony működési zajszint a csendes környezet érdekében

 

 

További műszaki információk honlapunkon és az ePaper dokumentumtárban találhatók:

 

Alakítsd ki már most a helyét, hogy utólag könnyen beépíthesd a légszárítót! A termékek 2022 negyedik negyedévétől vásárolhatók meg!
Te és ügyfeleid is élvezik hasznát a tökéletesen összehangolt, átfogó rendszermegoldásnak, ahol minden egy forrásból származik. A légszárítóból, felülethűtésből és a hozzá tartozó szabályozási és vezérlési technológiából álló kombináció minden összetevője teljes mértékben megfelel feladatának.
A REHAU légszárítók határozottan többet nyújtanak, mint a jó műszaki adatok. Minden tekintetben gazdagodik velük a portfoliód, bővül szolgáltatásaid köre.

 

Szebellédi Tamás
üzletágvezető
REHAU Épületgépészeti üzletág

LOGO