Nyomásmentes kombiszelepek-Optimális szerelvények épületvezérlési rendszerekhez

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1551  

 

Az épületgépészetben mindig kiemelt szerepet játszik a hidraulikus kiegyenlítés. A HERZ 4006 és 4006 SMART kombiszelepei rendkívül leegyszerűsítik a mindennapi munkát. Használatukkal lényegesen kevesebb tervezést igényel egy épületgépészeti rendszer kivitelezése.

Herz 4006 SMART nyomásmentes kombiszelep!

Korunk legjellegzetesebb készülékei a többféle célra használható mobiltelefon és a táblagép, amelyek egyszerre használhatók navigációs készülékként, fényképezőgépként, zenelejátszóként. Ugyanígy létjogosultsága van egy olyan berendezésnek is, amely szabályozószelepet, vezérlőszelepet, nyomáskülönbség szabályozót és zárószelepet egyesít magában. Ezt a berendezést „egyszerű felépítésű és kezelésű, teljesen nyomásmentesített, automatikus szabályozó- és vezérlőszelepnek”, vagyis röviden: SMART kombiszelepnek nevezzük.

A HERZ 4006 SMART kombiszelep többek között a 4001-es modellcsalád (nyomásmentesített térfogatáram-szabályozók DN 15 és DN 50 közötti méretben) továbbfejlesztésének tekinthető, ugyanakkor kisebb és kompaktabb, így csekély átfolyási mennyiségek esetén is alkalmazható.

A HERZ 4006 SMART kombiszeleppel egy pontos vezérlőelemet kínálunk ügyfeleinknek és partnereinknek, amely alacsony beszerzési és üzemeltetési költségek mellett még szélsőséges körülmények között is kiválóan alkalmazható. Nem csupán egy szabályozó- és vezérlőszelep kombinációja, hanem nyomásmentesített is. Ez azt jelenti, hogy a szelep minimális nyomáskülönbség megléte esetén képes automatikusan szabályozni az átfolyást, mégpedig minimális vezérlőerők és kiváló szabályozási teljesítmény mellett. 

HERZ 4006 kombiszelep
Térfogatáram-szabályozó beépített szabályozószeleppel. Az előbeállítást a szelepemelkedés beállításával határolhatjuk be. A kombiszelep helyiségfűtési és légkondicionáló berendezésekben használható állandó vagy BE/KI szabályozásra. A HERZ 4006 kombinált szelep mozgatása kétpontos vagy folyamatosan működő állítómotorokkal történik. A folyamatos vezérlés védi az összes többi rendszer-specifikus alkatrészt is, beleértve a szivattyút is. A 2 pontos szabályozást lassú reagálású rendszerekhez ajánljuk, pl. padlófűtéshez.

A HERZ 4006 kombiszelepei előnyösebbek a hagyományos, sorosan kapcsolt térfogatáram- és nyomáskülönbség-szabályozóknál, mivel a térfogatáram szabályozó a rendszer térfogatáramától függően állandó értékre szabályoz, míg a nyomáskülönbség folyamatosan változik. Ha egy sorosan kapcsolt rendszernél a szabályozó az előírt szobahőmérséklet elérésekor csökkenti az áramoltatott víz
mennyiségét, akkor a nyomáskülönbség megnő. Az így kialakuló üzemi pont teljesen más lesz, mint amit a hidraulikus kiegyenlítés meghatározna. A sorosan kapcsolt szelepek tehát egymást akadályozzák. A HERZ 4006 szelepe kiegyenlíti az eltérő nyomáskülönbségeket, így állandó szinten tartja a fogyasztókhoz menő térfogatáramot. Így kizárt az egyes fogyasztók túl- vagy alulkínálata.

LOGO