Víz- és energiatakarékos megoldások a KLUDI-tól

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1570  

 

Megfelelő csaptelep választással, és csupán egy kis odafigyeléssel megóvhatjuk vízkészletünket, és energiát is megtakaríthatunk. A KLUDI olyan megoldásokat kínál, melyek megvalósítása nem jár lemondással, csupán a pazarlás csökkentésével, és a víz/energiafelhasználás optimalizálásával.

Kludi víztakarékos csaptelepek

1. Csaptelepek 'ECO' perlátorral
Válasszunk olyan csaptelepet, ami kevesebb vizet enged át. Ez azt jelenti, hogy míg egy normál csaptelepen percenként 9 - 12 liter víz folyik át, a modern víztakarékos csapok esetén kevesebb, mint 6 liter. Hogy komfortérzetünk is megmaradjon, víztakarékos perlátorokat alkalmazunk. A perlátor a sugárszabályozók egyik rafinált fajtája; a kiömlő vizet levegővel feldúsítja, és határozott sugárrá alakítja, mellyel azt az érzetet kelti, mintha a csapból a valóságosnál több víz folyna.
A KLUDI kínálatában számos csaptelep úgynevezett ECO perlátorral van ellátva, melyek átlagosan 5, illetve 7 liter vizet engednek át percenként. Vannak extra takarékos megoldásaink 3,78 liter/perc átfolyással. 

 

2. Csaptelepek EcoPlus kerámiabetéttel
Gondoljuk végig mi történik egy egyszerű kézmosáskor.
Megnyitjuk a kevert (közép)állásban hagyott mosdócsapon a kart, és ezzel megnyitjuk a hideg és melegvizet is. Azonban a melegvíz mire odaérne a kezünkhöz, a kézmosás már be is fejeződött, a csapot elzártuk, vagyis annyit értünk el, hogy a csövekben felmelegítettük a vizet.
Nem nehéz belátni, hogy ez mekkora energiapazarlás. 
Ezt kiküszöbölhetjük a speciális EcoPlus kartussal szerelt KLUDI mosdócsapokkal, melyeken a nyitókar középállásig csak hideg vizet enged. A kar balra fordításával keverhető hozzá a meleg víz. Ezzel melegvizet, közvetve pedig a melegvíz előállításához szükséges energiát takaríthatunk meg.

 

3. Ne folyassuk feleslegesen
A takarékosság másik módja, ha tényleg csak akkor folyik a víz, amikor használjuk. És itt ne csak a fürdőszobai csaptelepre gondoljunk, hanem azokra a konyhai szituációkra is, amikor jól jönne egy harmadik kéz…
Ezekre az esetekre a legjobb megoldást a szenzoros csaptelep nyújtja, mely akkor nyitja meg a vizet, mikor a kezünk az érzékelő tartományába kerül. Az elzárás késleltetési ideje beállítható, így akár abban a pillanatban elzárhat a csap, amikor a kezünk kikerül a szenzor zónájából.
Az energiatakarékosság másik összetevője ennél a megoldásnál a melegvíz-használat csökkentése vagy minimalizálása.

 

 

 

Tovább a Kludi csaptelepekre >>>

LOGO