Gépész Múzeum, cégcsoportunk büszkesége

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1595  

 

Minden bizonnyal sokak számára ismert már az épületgépészeti régiségeket felvonultató Gépész Múzeum. Épületgépészeti régiségek, fürdőszobai tárgyak, ipari régiségek, mérő és számoló eszközök, papír dokumentumok és szerszámok sora, melyek mind-mind a kecskeméti Gépész Szakáruház épületgépészeti tárlatában találhatók.

Kötelességünk a múlt megőrzése

Kovács Ferenc, az Ép-Gépész Holding Kft. tulajdonosának szavait idézve:

"Kiemelten fontos megőrizni, megbecsülni a szakmai múltat, tisztességes, korrekt jelenlét kell a piacon, a jövőt illetően pedig határozott elképzeléssel, stratégiával, tervezett szakmai munkával kell rendelkezni. Az épületgépészeti szegmens egyik jeles képviselője, a Plan Zrt. is ezen vezérelvek mentén haladva érte el a sikereit."

Mivel cégcsoportunk tevékenysége is az értékteremtésről, értékmegőrzésről, és azok továbbviteléről szól, így kötelességünknek éreztük felkarolni ezt a közel 10 éve elkezdődött gyűjtőmunkát. Fontosnak tartjuk, hogy az elmúlt évtizedek műszaki csodáinak számító eszközeit a mai modern kor embere és a jövő generációja is megismerje.

 

Létrejött a Gépész Múzeum weboldala

Folyamatosan várjuk a felajánlásokat gyűjteményünk gazdagításához, mely múzeumi darabokat immár nem csak Kecskeméten a Kurucz krt. 28. szám alatt, hanem a gepeszmuzeum.hu oldalon is tételesen megtekinthetik az érdeklődők.
 

 

Az egyes relikviák kategorizálása, háttérinformációk felvitele, az épületgépészet múltját feldolgozó anyagok összeállítása még folyik. A weboldal kiállítási tárgyainak száma és az azokhoz köthető információk sora folyamatosan bővül.

Ennek ellenére már most büszkék vagyunk rá, hogy a maga nemében egy ilyen egyedülálló honlapot tudunk létrehozni az épületgépészet múltja iránt érdeklődők számára.

LOGO