Érdemes előnyben részesíteni a REHAU rendszermegoldásokat

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1598  

 

A kivitelezési szempontok folyamatosan újra fogalmazódnak, hiszen a piac a kivitelezőktől egyre rövidebb határidőket vár el. A szakember hiány is ösztönözi a szakcégeket a rendszermegoldások használatára, hiszen 20-30%-kal gyorsabb a szerelés, így akár 2 helyett 3 kivitelezés is elvégezhető hetente. Felületfűtés-hűtés esetében korábbi írásaimban bemutattam már innovatív termékeinket, amelyek haszna a gyorsabb és egyszerűbb kivitelezés.

Rehau rendszermegoldások

Zalakaroson egy 15 lakásos társasház átadása elött beszélgettem a kivitelezést végző J-TERV Kft. ügyvezetőjével, Józsa Attilával. A rendszermegoldások alkalmazásának előnyeit emelte ki nemcsak a felületfűtések, de a víz-csatornaszerelés esetében is.
A víz-csatorna rendszerek kivitelezésénél valóban ritkábban esik szó rendszermegoldásról.

Az a tapasztalat, hogy vízszerelésre és csatornaszerelésre a kivitelezők döntő hányada nem ugyanazon gyártó termékeit használja. Pedig több gyártó, köztük a REHAU is már a kezdetekkor felismerte, hogy termékkínálatába jelen kell legyen mindkettő rendszer, mivel a vízszerelés és csatornaszerelés, mint alapszerelések nyomvonala, szerelési folyamatainak ütemezése egy időben történik.

REHAU padlófűtés rendszermegoldás a társasházban: RAUTHERM SPEED cső, HKV-D P polimer osztó-gyűjtő, NEA Smart 2.0 helyiségenkénti szabályozás

 

Így célszerű egy gyártót választani a két rendszerre, mert:
• ugyanaz a gyártó és annak szállítási feltételei
• ugyanaz a képviselő, a kapcsolattartó
• ugyanaz a beszerzési csatorna - GÉPÉSZ üzleteiben megtalálható, mind a RAUTITAN, mind a RAUSILENTO
• ugyanazon árlistából lehet dolgozni
• egyszerűbb az ajánlatadás
• homogén rendszer

A beszélgetés során elhangzott, hogy a belső vízhálózat szerelésnél a J-Terv Kft. mindig RAUTITAN stabil csőrendszert használ és megítélése szerint a napi szereléseknél a KA PVC helyett a RAUSILENTO vagy magasabb igény esetén a RAUPIANO használata is előny számára. Mindkettő esetében a rendszerek minden elemét figyelembe veszi, így élvezi a rendszermegoldások hasznát. Az állandó és jól működő gyártói, kereskedői kapcsolatrendszere gyorsítja és egyszerűsíti az ajánlatadást, a beszerzést. Ez a kapcsolatrendszer előny számára a kiszámítható, kedvező árak miatt, előny az azonos szolgáltatás, azonos szállítási és azonos garanciális feltételek biztosítottak.

A vízellátás, szennyvízelvezetés esetében új megközelítés szükséges a szerelők részéről, hogy az épületek energiahatékonyság növelésében elértekhez hasonló, kimagasló eredmények legyenek az ivóvíz higiénia és a lakók komfortja területén is. A szennyvíz vezetékek megfelelő anyagválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a belső zajok csillapítása új kihívást jelent.

 

A maximális megbízhatóság és a lakók komfortja érdekében ajánljuk víz-csatornaszereléshez is rendszermegoldásainkat!
A megbízható ívóvíz csőrendszer: RAUTITAN stabil

• alacsony hőmérsékleten, -10 °C-ig szerelhető
• a kötés azonnal nyomás- és hőmérsékletálló
• a csőben nem keletkeznek lerakódások
• a kötéstechnika igazoltan holttérmentes
• a haszoncső önállóan is nyomásálló
• több mint 50 év élettartam
• akár 10 év REHAU garancia

A RAUTITAN stabil, a robusztus kivitelű, ötrétegű csőre megbízhatóan számíthat, amennyiben alaktartó csőre van szükség.
Mérettartomány: 16, 20, 25, 32 és 40 és már 50 és 63 méretben is.

A piaci igényeknek eleget téve idén bevezetésre került a RAUTITAN stabil 50 és 63 méretben. A menetes és menet nélküli idomok anyaga is ólommentes vörösöntvény, megnevezése RAUTITAN RX+ stabil. Toldóhüvely anyaga továbbra is PVDF, megnevezése RAUTITAN PX stabil, amely csak az új RAUTITAN stabil 50 és 63 méretű csövekhez használható. Fontos! Az új rendszerelemek nem kompatibilisek a RAUTITAN flex 50 és 63 csövekkel.

 

Új éra a szennyvízelvezetésben: RAUSILENTO
A RAUSILENTO polipropilén, PP lefolyórendszer kiválóan megfelel a napi szerelési feladatokra. Felhasználási területe épületen belül, szennyvízelvezető, csapadékvíz-ejtővezeték és akár szennyvízátemelő nyomóvezeték.

A RAUSILENTO cső háromrétegű. A külső réteg ütésálló, a középső ásványianyag-erősítésű a merevséget adja, míg a belső réteg kopásálló és egyben ellenáll a lerakódásnak. A közvetlenül a csövön lévő cm jelölés a gyors és egyszerű méretre vágást teszi lehetővé.

A világosszürke színű NA 32 – NA 160 méretű csövek kompatibilisek a KA és KG csövekkel. Hideg ütésállóság és igazolt törésállóság jellemzik -10°C környezeti hőmérsékletig. A megengedett tartós üzemi hőmérséklet 70°C, rövid ideig 95°C. Egyszerű és racionális szerszám nélküli szerelést tesz lehetővé a tokos kötések és a gyárilag elhelyezett tömítőgyűrűknek köszönhetően.

Még egy lépéssel tovább a víz-csatornaszerelésben!
A RAUTITAN szaniterbox a vizes berendezési tárgyak csatlakoztatásának előszerelt eleme, a víz- és csatornacsatlakozó elemeket tartalmazza PUR-hab hőszigetelésbe ágyazva. Így egy cikkszám alatt rendelhető a szükséges falikorong, csatlakozóvezeték, falikorongtartó, szennyvízcsatlakozás. Használatával akár 70% munkaidő-ráfordítás csökkenés érhető el az építkezésen.

Haladj velünk, érj az elsők között célba!
Regisztrálj és töltsd fel számláid a REWARDS hűségprogramba, ahol a REHAU szerszámok kedvező pontértéken érhetők el!

 

REWARDS regisztráció: https://rewards.rehau.hu/

 

Tovább Rehau termékeinkre >>>

LOGO