Tartós, sokrétű és innovatív - 50 éves az Uponor PEX cső

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1607  

 

Az Uponor 1972-ben mutatta be az első PEX csöveket és ezzel forradalmasította az egész iparágat. 50 év elteltével a csövek ellenállónak és sokoldalúnak bizonyultak, valamint nemcsak, hogy még mindig jelen vannak, de egyre több, fenntartható innováció alapját képezik.

50 éves az Uponor PEX cső

1972 szeptemberében az Uponor (korábban Wirsbo) volt az első gyártó a világon, akik a térhálósított polietilén csöveket, röviden PEX-et, bevezette a piacra. Az elmúlt 50 év során a tartós és korrozióálló anyag megfelelő rugalmasságúnak és sokoldalúnak bizonyult: akár 95°C-os hőmérsékletet is képes elviselni, így számos területen alkalmazható. Először padlófűtésnél használt PEX csöveket ma már főként fűtési- és hűtésirendszerekben, valamint vízellátáshoz és radiátorbekötésekhez használják.

Az anyag rugalmassága különösen megkönnyíti a beépítést. A csöveket nagyméretű tekercsekben, általában dobozolva szállítják. Ezek a helyszínen az egyedi igényeknek megfelelően vághatók. A PEX kiváló kémiai és higiéniai tulajdonságai mellett hőmemóriával, az úgynevezett “memóriahatással” is
rendelkezik, ami gyors és biztonságos csatlakozást tesz lehetővé az 1994-ben bevezetett Uponor Q&E idomokkal: a csövek miután kitágultak, az idomok körül visszazsugorodnak eredeti méretükre.

“PEX csöveink az 1970-es években úttörőnek számítottak, és azóta is sikertörténetnek könyveljük el.” mondja Luca Schiavio (az Uponor termékmarketing igazgatója).
“Az évtizedek alatt szabványt teremtettek az iparágban, és világszerte több, mint hatmilliárd méternyi ivóvíz-, valamint fűtési rendszerekhez telepített PEX-csővel az Uponor olyan rekordot állított fel, amely a mai napig is páratlan.”

...és nincs megállás, a fejlesztések haladnak tovább. Az év elején az Uponor megjelentette az Uponor PEX Pipe Blue-t, a világ első bioalapú PEX csövét, amely az újrahasznosítási tömegarányon alapuló ISCC tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az új Blue csövek, a fosszilis alapú PEX csövekhez képest, akár 90%-kal csökkentett ökológiai lábnyomot mutatnak, miközben megtartják a korábbi kiemelkedő teljesítményt, funkciót és minőséget. A csökkentett ökológiai lábnyomnak köszönhetően az Uponor PEX Pipes Blue csövei lehetővé teszik, hogy az építési projektek fenntarthatók legyenek.

Promóció - 50 éves az Uponor PEX cső

Az Uponor PEX csövekhez most osztó-gyüjtő jár ajándékba.

Akció időtartama: 2022.10.17. - 2022.11.30.
Rendeléseit a szokásos módon adja le, és véglegesítés előtt kérje az ajándék osztó-gyűjtőt a kereskedőtől. Minél több Uponor PEX csövet vásárol, annál több körös osztó-gyűjtő várja!

Promóció leírása:
Vásároljon 2022.10.17.-2022.11.30 között Uponor PEX csöveket és most osztó-gyűjtőt kérhet mellé ajándékba.

Kategóriák:
Uponor PE-Xa 16-20mm-ig egyszeri vásárlása esetén
• minden 960 m-t meghaladó vásárláskor 4 körös osztó-gyűjtőt (cikkszám: 1030584+1009209),
• minden 1280 m-t meghaladó vásárlásakor 6 körös osztó-gyűjtőt (cikkszám1030585+1009209)
kap ajándékba a kivitelező, ha kéri a boltostól vásárláskor.

Részletes információkért kattintson ide!

A promóció egyben történő vásárlásra vonatkozik!
(Tehát az egy vásárláskor összegzett mennyiségeket kell figyelembe venni az ajándékhoz. Az akciós periódus alatt többször is lehet vásárlás)

LOGO