Nyúlvadászat a Gépésznél

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1619  

 

November végén került megrendezésre a Gépész Holding első szakmai partnertalálkozóval egybekötött nyúlvadászata, a Fülöpjakabi Aranyfácán Vadásztársaság együttműködésével.

Nyúlvadászat a Gépész Holding szervezésében.

Egy igazán kellemes és élményekben gazdag napot tudhatott magáénak, aki részt vett a programon. Partnereinkkel/Vadásztársainkkal a Polyák Borbirtokon gyülekeztünk, majd kezdetét vette a vadászat.  

A kevésbé avatottaknak fontos megemlíteni, hogy „a mezei nyúl vadászat Magyarországon valamennyi apróvadfajé közül talán a legfárasztóbb, hiszen igazán eredményesen hajtóvadászaton lehet nyúlra puskázni”, ahogy azt szakmai oldalakon is olvashatjuk. 

A télies időjárás mellett a terepviszony változások is tovább nehezítették a körülményeket, voltak reggel még fagyos/keményebb, később már süppedős területek, különösen a friss szántás, így jól esett a résztvevőknek a hajtások közötti szünetben kínált frissítő falatok, forró tea és kávé.

A délután folyamán ünnepélyes keretek között került kiosztásra a vadászrész, a vadászkürtösök közreműködésével meg lett adva a tisztelet a vadnak és 2 fő új nyúlvadász felavatására is sor került. 

Korai vacsoránkat pedig a Polyák Borbirtokon tartottuk fácánlevessel, vadpörkölttel, desszerttel. 

Partnereink visszajelzései alapján is eredményesen zárult a nap, összesen 38 db nyúl került terítékre és a nem hétköznapi környezetben volt alkalom a szakmai információcserére, kapcsolatépítésre is. Reméljük, hogy a résztvevő partnereink megelégedéssel és szép vadászélményekkel gondolnak vissza a rendezvényünkre.

LOGO