A SolarGaps új napelemes redőnyei

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #243  

 

Ezek az intelligens árnyékolók (napelemes redőnyök), melyeket a Nap nyomon követésére terveztek, egy alkalmazáson keresztül irányíthatók, a gyártó szerint akár 70 százalékkal is csökkenthetik az energiaszámlát. Ráadáskor költözéskor magunkkal vihetjük.

25 év élettartamú napelemekkel

A gyártó cég szerint a redőnyök rendkívül hatékonyak, és képesek 100 watt energiát termelni 0,9 négyzetméternyi ablak-felületen, ami elegendő energiát biztosít három MacBook vagy 30 darab LED-es izzó működtetéséhez. A telepítési folyamat elég egyszerű ahhoz, hogy a háztulajdonosok a SolarGaps utasításai szerint azt maguk is elvégezhessék, és miután a redőnyök működni kezdenek, az általuk termelt megújuló energia elkezdi elektromos árammal ellátni az otthoni eszközöket.

A vezérlésükre kifejlesztett alkalmazás lehetővé teszi a fel-használó számára, hogy megváltoztassa a redőnyök szögét, csökkentse vagy növelje a fénynek kitett felületet, vagy ellenőrizze, hogy mennyi energiát termelnek.

A redőnyök a SunPower napelemeivel készülnek, melyek 25 év élettartamúak. A külső rész alumíniumból készül. Sokféle éghajlaton és hőmérsékleten fog működni -40 Celsius foktól egészen +80 Celsius fokig. A SolarGaps napelemes redőnyökből kis, közepes, nagy, extra nagy és 2XL méreteket, valamint két egyedi csomagot is kínál.

Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu

LOGO