FixTrend padlófűtési rendszer

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #25  

Az energiaárak növekedése miatt az utóbbi néhány évben rohamosan növekedett az olyan alacsony hőmérséklettel működő fűtési rendszerek, mint például a padlófűtés alkalmazása és mára a családi házak, társasházak egyéb lakó- és hivatali épületek megszokott fűtési rendszerévé vált.

FixTrend padlófűtési rendszerrel a zokni mentes napokért

Alacsony építési magasságú FixTrend padlófűtési rendszer
A jelenlegi EU építési szabályok szerint padlófűtés esetén a padló felületi hőmérséklete nem haladhatja meg a 26°C-t. Ez azt jelenti, hogy a padlófűtés maximális teljesítménye max.  65-70 W/m2. A FixTrend padlófűtéscsővel kialakított padlófűtési rendszer rögzítő sínjének építési magassága  14 mm (alacsony építési magasság), mely  a padlófűtéscsővel együtt teljesen az esztrich rétegbe kerül beágyazásra, felette minimum 10 mm esztrichréteg szükséges. A helyiség határoló falai mentén FixTrend szegélyszigetelő alkalmazása szükséges az esetleges hőtágulásból adódó károk megakadályozása érdekében!

A FixTrend padlófűtési rendszer beépítésének előnyei:

- A FixTrend 8 mm-es  ill. 12 mm-es csővel kialakított padlófűtési rendszer új építésű és felújítandó lakásokba egyaránt alkalmazható

- A meglévő padló felbontása nélkül utólag, gyorsan, könnyen kialakítható padlófűtési rendszer

- Egyszerűen csatlakoztatható pl. egy a fürdőszobában a már meglévő radiátoros fűtési körhöz

- Alacsony építési magasságának köszönhetően gyorsan felfűti a padlót

Építési vázlat:
1. FixTrend padlófűtéscső      2. Rögzítő sín     3. Esztrich (25 mm)      4. Aljzat

Csatlakozás a meglévő radiátoros körhöz
A padlófűtési körben áramló víz hőmérséklete nem haladhatja meg az 55°C-t! Ennek érdekében az RTL doboz szelepen lévő vízhőmérséklet korlátozó termosztátot max. 40°C-ra szabad állítani!  

A FixTrend 8 ill. 12 mm-es cső és FixTrend RTL szelepdoboz együttes alkalmazása maximum 5m2 padlófűtés felületig lehetséges.
Amennyiben ettől nagyobb padlófűtési felületet kell kialakítani akkor vagy önálló fűtési körökként, vagy külön keringetőszivattyút kell beépíteni.

A padlófűtéscső fektetése: fektesse az első a padlófűtéscső vezetéket kb. 50 mm távolságra a faltól, majd a további vezetékeket a csőfektetési terven meghatározott távolságra, általában kb. 120-150 mm-re az előzőtől. Amennyiben a padlóba összefolyó került, akkor ahhoz a padlófűtéscső soha nem lehet közelebb mint 100 mm, annak érdekében, hogy lehetővé tegyük a padlóösszefolyó későbbi javítását! A padlófűtéscsövet célszerű ellenáramú fektetési módon elhelyezni, az egyenletesebb padlóhőmérséklet biztosítása érdekében, valamint az esztrich felső szélének legalább 10 mm-el a cső koronája felett kell lennie, azaz összesen min. 25 mm vastagságú kell legyen.

LOGO