Merülő szivattyúk szennyvíz átemeléshez

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #411  

Rozsdamentes acélból készült DAB centrifugál merülő szivattyúk - vortex precíziós öntvény járókerékkel - szennyvíz átemelés és szennyezett víz átemelés céljából egyaránt alkalmazhatók, amennyiben a szilárd anyag tartalom mérete max. 50 mm.

Alkalmasak szennyvíz- és szennyezett víz átemelésre

A szennyvíz átemeléshez használt berendezések, illetve szivattyúállomások a szennyvíz egy alacsonyabb területről egy magasabbra való szállítására szolgálnak. Ezt a megoldást alkalmazzák például abban az esetben, ha a szennyvíznek egy hegyháton keresztül kell áthaladnia ahhoz, hogy aztán a gravitáció segítségével lefolyhasson az alacsonyabb magasságban elhelyezkedő szennyvízkezelő üzemhez. A DAB FEKA VS szennyvíz szivattyúnak nem csupán a folyadékokkal, hanem a levelekkel, törmelékekkel és egyéb darabos szennyeződésekkel is meg kell birkóznia. Míg a merülőszivattyú eltömődne, addig a szennyvíz szivattyú járókerekes kialakítása révén egyszerűen hidalja át a problémát.

A DAB FEKA VS szennyvíz szivattyúk jellemzői:
- Működési tartomány: 0 - 32 m3/h max.14 méter emelőmagassággal
- Szivattyúzható folyadék: szennyvíz és szennyezett víz, amely nem agresszív
- Max. szilárd anyag méret: 50 mm
- Folyadék hőmérséklet tartomány: 0 °C - +35 °C házi használatra  (EN 60335-2-41)  0 °C - +50 °C egyéb használat esetén
- Maximális környezeti hőmérséklet nem vízbe merül motor esetén: +40 °C
- Maximális merülési mélység: 7 méter
- Motor védettségi osztály: IP 68 
- Szigeteltségi osztály: F
- Szabvány feszültség: 220-240 V - 50Hz egy fázis / 380-415 V - 50Hz három fázis
- Tápkábel: 10 méter H07RN-F, villásdugóval az egy fázisú változat
- Telepítés: fixen vagy hordozhatóan, függőleges helyzetben

A szivattyúház, a tömítő fedél, a motor házrésze és a fedele a fogantyúval AISI 304 rozsdamentes acél. Microcast acél járókerék. Szigetelő gumi borítású fogantyú. Motortengely AISI 316 rozsdamentes acél. Dupla csúszógyűrűs tömítés van beépítve közbülső olajkamrával (nem toxikus olaj), a motor oldali a tömítés szén-alumínium-oxid (korund), míg a szivattyú oldali szilícium-karbid / szilícium-karbid.
Száraz tengelyű, aszinkron vízálló motor, amelyet a szivattyúzott folyadék hűt. A forgórész teljes élettartamra zsírzott golyóscsapágyakon fut, amely csendes működést és hosszú élettartamot biztosít. Gyárilag beépített hővédelem az egyfázisú verzióhoz. A háromfázisú verzióhoz külön kell kiépíteni. 

A konstrukció megfelel a CEI 2-3 CEI 61-69 (EN 60335-2-41) szabványoknak.
Folyamatos üzemelés 35°C-os folyadékhőmérséklettel és teljesen elmerített szivattyúval. Az egyfázisú változat úszókapcsolóval rendelhető. 
Tápkábel: 10 méteres H07RN-F, villásdugóval az egyfázisú verzióhoz.
- Pólusok száma: 2
- ax. bekapcsolás szám/óra: 20

 

 

 

 

 

LOGO