Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszer

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #444  

 

Egy esővíz-elvezető rendszernek csupán egyetlen dolgot kell tudnia: a vizet gyorsan és megbízhatóan elvezetni a tetőről. Annak érdekében, hogy ez a jövőben még egyszerűbben megvalósulhasson, a Geberit a Pluvia rendszer leggyakrabban alkalmazott tetőösszefolyóit teljesen megújította, s ezzel egyidejűleg az egész termékválasztékot is korszerűsítette.

Profi megoldás minden tetőszerkezethez

A Geberit Pluvia több mint 40 éve megbízhatóan vezeti el a vizet bevásárlóközpontok, futballstadionok, repülőterek, múzeumok és egyéb épületek tetejéről szerte a világon. A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszer működése vákuumos elven alapul. Kialakítását olyanra tervezték, hogy heves esőzésnél a csővezetékek gyorsan és teljes mértékben telítődjenek vízzel. Ezáltal egy zárt és gyorsan áramló vízoszlop jön létre, amely hatékonyan leszívja a vizet a tetőről. Az ily módon működő esővíz-elvezető rendszerek lefolyási teljesítménye igen magas. Ezenkívül kiépítéséhez a hagyományos esővíz-elvezető rendszerekkel szemben kevesebb tetőösszefolyóra, kisebb méretű csövekre és kevesebb ejtővezetékre van szükség.
 

Profi megoldás minden tetőszerkezethez
Az Európában legtöbbször beépített 12 l/s és 25 l/s lefolyási teljesítménnyel rendelkező két tetőöszefolyót a Geberit mára teljesen megújította. Az új összefolyóknak nemcsak a kezelésük kényelmesebb, hanem kialakításuk is sokkal kompaktabb, ennélfogva lényegesen egyszerűbben beépíthetők. A lombkosár, amely a szennyeződések és faágak vezetékbe történő bejutását akadályozza meg, a forgóreteszes zárnak köszönhetően szer-szám használata nélkül mindössze néhány kézmozdulattal rögzíthető és eltávolítható.

Az alkatrészkínálat modernizálása abban nyilvánul meg, hogy egyes komponenseket mindkét összefolyónál azonos módon alakítottak ki - pl. a párazáró szigetelést, a lombkosarat és a funkciótárcsát. Ez mind a beépítést, mind a karbantartást leegyszerűsíti azoknál a tetőknél, ahol a rendszer kiépítése során mindkét méretű összefolyót alkalmazták. Ahhoz, hogy a sajátosságoknak megfelelve a legkülönfélébb tetőszerkezetekhez lehessen alkalmazni őket, a Geberit Pluvia tetőösszefolyók (esővíz-elvezető rendszer elemek) különböző változatokban kaphatók. A termékválaszték szigetelt és szigetelés nélküli, valamint vápacsatornával rendelkező tetőkhöz is tartalmaz összefolyókat. A beszerelés megkönnyítése érdekében most már minden összefolyó PE-ből álló, hosszabb lefolyócsonkkal rendelkezik. Az összefolyók kiviteltől függően tetőszigetelő fóliához vagy bitumenes szigeteléshez való használatra már gyárilag előkészítettek. A kínálat ezenkívül különböző vésztúlfolyókat is magában foglal.

 

Okosan kigondolt rögzítőrendszer
Vákuumos esővíz-elvezetés esetén csak néhány ejtővezeték beépítése szükséges - gyakran viszont egyetlen is elegendő.

A Geberit Pluvia tetőösszefolyókat az ejtővezetékkel a tető alatt vízszintesen futó polietilénből készült Geberit PE csövek kötik össze. A Geberit PE csövek szakszerű szereléséhez a Geberit egy szabadalmaztatott rögzítőrendszert kínál. Ehhez mindössze 2,5 méterenként kell az épületszerkezeten rögzítési pontokat kiépíteni.

Ideálisan alkalmazható könnyű tetőkhöz, mivel az épületszerkezetre csak minimális erők hatnak.

Geberit, Pluvia, tetőösszefolyó, esővíz-elvezető rendszer

Geberit logo Pluvia esővíz-elvezető rendszer

LOGO