Miért válasszon padlófűtési rendszert?

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #488  

Ma már a fűtési rendszerekkel szemben támasztott követelmények között első helyen szerepel az energiahatékonyság. Mindez akkor kelti fel igazán a felhasználók és a szerelők érdeklődését, ha a rendszer egyben költségkímélő is. A Gépész által forgalmazott padlófűtési rendszerek alacsony hőmérsékletű felületfűtést biztosítanak, amely köztudottan energiahatékony, felújításoknál és új építéseknél egyaránt alkalmazható, nem igényel bontást, gyorsan telepíthető, ezért költségkímélő.

Alacsony építési magasságú padlófűtési rendszerek a Gépésznél

A modern családi házakat olyan minőségi és megbízható vízellátási rendszerekkel kell ellátni, amelyek a legkomolyabb higiéniai követelményeknek is megfelelnek. Innovatív technológiát, csúcsminőségű és könnyen szerelhető rendszereket kínálunk, amelyekkel gyorsan lehet szerelni, melynek eredményeképpen a szerelők és a végfelhasználók számára egyaránt idő és költség takarítható meg.

FixTrend alacsony építési magasságú padlófűtési rendszer

Kényelmes és megbízható megoldás, ha FixTrend termékeket választ a padlófűtési rendszerének kiépítéséhez. A FixTrend PERT padlófűtéscsövek a még csak most épülő, illetve a felújítani kívánt otthonokba egyaránt kitűnő megoldást biztosítanak.

A FixTrend rendszerlemezek ideális megoldást kínálnak felújításnál - ahol fontos a rendszer gyors reakcióideje - és új építésnél egyaránt. A rendszerlemez bővítése rendkívül egyszerű, mindössze át kell lapolni a paneleket és a szélső “pogácsasort” rá kell nyomni a szomszédos elem “pogácsáira”. Így akár egyetlen személy is képes könnyen és gyorsan elvégezni a padlófűtési rendszer kiépítését. A rendszerlemezek ilyen módon való illesztése minimális vágási hulladékkal jár, ami lehetőséget nyújt akár kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására.

Alacsony építési magasságú felületfűtési rendszer
A FixTrend 8 ill. 12 mm-es padlófűtés csőhöz használható rögzítő sínek építési magassága 10 ill. 14 mm, a 12 mm-es csőhöz alkalmazható FixTrend tech öntapadós rendszerlemez építési magassága 16 mm. A rögzítő sín illetve a rendszerlemez a padlófűtés csővel együtt az esztrich rétegbe kerül beágyazásra.

A beépítés során a padlófűtés cső felett minimum 10 mm esztrich réteg szükséges. A teljes esztrich réteg így csak egy kb. minimum 25 mm-es vastagsággal rendelkezik ami lehetővé teszi padlófűtési rendszer utólagos kialakítását egy meglévő radiátoros rendszerhez csatlakoztatva pl. fürdőszobában, konyhában. A beépítés során a padlófűtést határoló falak mellé FixTrend szegélyszigetelő csík beépítése szükséges a hő tágulásból adódó károk megakadályozása érdekében.

Amennyiben a kialakítandó padlófűtés felülete nem haladja meg az 5-10 m2-t egy FixTrend RTL szelepdobozzal a már meglévő radiátoros fűtési körhöz csatlakoztatható. Nagyobb méretű padlófűtés kialakítása esetén külön keringető szivattyú és padlófűtési osztó alkalmazása szükséges.

Előnyei:
- A FixTrend 8 mm-es  ill. 12 mm-es csővel kialakított padlófűtési rendszer új építésű és felújítandó lakásokba egyaránt alkalmazható
- A meglévő padló felbontása nélkül utólag, gyorsan, könnyen kialakítható padlófűtési rendszer
- Egyszerűen csatlakoztatható egy már meglévő radiátoros fűtési körhöz (pl.: konyha, fürdőszoba)
- Alacsony építési magasságának köszönhetően gyorsan felfűti a padlót

A FixTrend gondolt a teljes rendszer kiépítésre, termékkínálatukban megtalálhatók még az:
- Osztó és szabályzó eszközök
- Csövek
- Sínek, rendszerlemezek, szegélyszigetelők
- Menetes idomok 8, 12, 16, 20 mm-es csövekhez
- Push idomok 8mm-es csövekhez melyek beépítésével könnyedén állíthatja össze padlófűtési rendszerét.

Alacsony építési magasságú FixTrend padlófűtési rendszereinket az alábbi bannerre kattintva tekintheti meg:

LOGO