Megvalósult telephelyfejlesztés Szido Kft-nél

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #755  

 

A Szido Kft. sikeres pályázatot nyert telephelyének fejlesztésére a Nemzetgazdasági Minisztérium Pest megye célzott fejlesztésére szolgáló programjában. A 100 millió forint támogatásból új raktárcsarnok építése valósult meg, melynek eredményeként a raktárkapacitásunk 6.476 m2-rel bővült.

PM_KKV_2016/185

PROJEKT CÍME: Telephely fejlesztés és raktár kapacitás bővítés a Szido Kft-nél.

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: PM_KKV_2016/185

Megvalósult projekt: A jelenlegi raktárkapacitás bővítése történt meg (úja raktárcsarnok építése) 6.476 m2-rel,  melynek eredményeként a vállalkozás a megnövekedett vásárlói igények maradéktalan és időben történő kiszolgálását tudja biztosítani. A Szido Kft a fejlesztés révén az üzemi üzleti eredményének fenntartásához és növeléséhez járult hozzá. A piaci szegmens ezen területén a verseny egyre erősödő, a vásárlói igények és azok volumene folyamatosan növekszik köszönhetően a nemzetgazdaság növekedésének, ami az építőipart is fellendítette. A fejlesztés eredményeként az árbevétel növekedés mellett a foglalkoztatotti létszám is bővült 7 fővel. A bővítés során a meglevő csarnok szerkezetét és geometriáját átvéve új épület került illesztésre az észak-keleti homlokzathoz. A jelenlegi végfal szendvicspanel burkolata elbontásra került, melynek köszönhetően a raktártér bővült. Az új térben a meglevővel megegyező magas állványos elrendezésben azonos árucikkek kerülnek tárolásra. A bővítmény végén 12 db dokkoló kapu került kialakításra, szociális blokkal és anyagnyilvántartó-kiadó irodával. Az új elrendezésben az árumozgás iránya letisztult, a korábban épült dokkolókon fogadják a külföldről, illetve beszállító partnerektől érkező árut, az új, hátulsó dokkolókon pedig a kiszállítandó áruk rakodása valósul meg. A raktár kapacitás bővítésével párhuzamosan beszerzésre került a mai kor követelményeinek megfelelő belső raktározási irányítástechnikai és szervezeti rendszer is, ami a termékek átlátható raktározását biztosítja.

 

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium

Támogatás forrása: Pest Megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Megvalósítás helye: Cegléd
Kivitelezést végző cég: SÜD-BAU KFT
Projekt kezdésének dátuma: 2017.03.09.
Projekt befejezésének dátuma: 2017.11.30.
A támogatás összege: 100.000.000,-Ft
A projekt összköltsége: 746.590.519 Ft

 

LOGO