HL905 Falba süllyeszthető légbeszívó

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #771  

 

Légbeszívó szelep falba süllyesztve lefolyórendszerek vákuum elleni védelmére, kihúzható szelepszerkezettel, beépítő házzal és légbeeresztő előlappal. A csatlakozó méret DN50/75, mely a HL0317.5E alkatrésszel DN110-re bővíthető.

HL Hutterer & Lechner GmbH

„A szakma kiváló minőségű lefolyó termékeikről, fejlesztéseikről ismeri a céget. Innovációikkal mindig törekednek a problémamegoldásra, a beépítés könnyítésére, a funkciók bővítésére. Fejlesztéseik ezért gyakran iránymutatóak, termékeik hiánypótlóak. A HL Hutterer & Lechner GmbH sok termék-szabadalom birtokosa, kifogyhatatlan ötleteik és kitartó munkájuk tette a céget ismertté és elismertté. Büszkék rá, hogy Európa minden szegletében vannak olyan évtizedekkel ezelőtt beépített HL lefolyók, melyek még mindig kifogástalanul ellátják feladatukat.

A HL-céget Leopold Hutterer és Viktor Lechner 1950-ben alapították első sorban lefolyók gyártására. A kiváló termékeiről, fejlesztéseiről ismert osztrák céget 1982-től 2010-ig az alapító leánya, Frau Christiana Schütz Hutterer, majd 2010-től fia, Christoph Schütz vezeti. A kiterjedt exportkapcsolatok egész Európát behálózzák. A HL Hutterer & Lechner GmbH magyarországi tanácsadó irodáját 1991-ben, a keleti blokk országai között elsőként alapították. Az iroda a képviselet és a kereskedelmi információterjesztés mellett az ügyfelek kérésére műszaki tanácsadást, csoportos oktatásokat, projekt-konzultációt végez. A Magyarországi Kereskedelmi Képviselet azonban közvetlen termékértékesítéssel nem foglalkozik, raktárral, márkabolttal nem rendelkezik, termékeiket nagykereskedő partnereiken keresztül forgalmazzák hazánkban.”

HL905 -Falba süllyeszthető légbeszívó kivehető szelepszerkezettel:

Előnyök, lényeges tulajdonságok:
- Falba süllyeszthető kialakítás
- Falsíkban elhelyezett diszkrét légbeeresztő előlap
- Karbantartás céljából kivehető szelepszerkezet
- Nagyobb légbeszívási kapacitás (12 l/s)
- DN50/75 csatlakozás egyben
- Tisztítónyílás funkció

A lefolyócsőben kialakuló telt szelvényű áramláskor vákuum alakul ki, mely a szifonok vízbűzzárát kiszippantja. Ez a csatornagázok visszaáramlását eredményezi. A cső-rendszerben keletkező vákuum gyors kiegyenlítését szolgálja a HL905 légbeszívó szelep. A csomag tartalmazza a szelepházhoz kapcsolható beépítő dobozt, mely a besüllyesztés mértékétől függően rövidíthető. A falsíkban elhelyezhető réselt légbeeresztő előlap levegő utánpótlást biztosít, ennek levétele után a szelepszerkezet karbantartás céljából kihúzható a házból. Ekkor lehetőség nyílik arra is, hogy a szelepházon keresztül adott esetben dugulás elhárítást is végezhessünk. 
Alkalmazható falazott és könnyűszerkezetes építési módok esetén. Betervezését, beépítését mindig ajánljuk, azonban 4m-nél hosszabb ágak esetén mindenképpen javasoljuk. Oldalági alkalmazás esetén annak legtávolabbi pontján ideális.

Termékfelépítés:


HL0905.1E – Beépítő ház (kirekesztő elem)
HL0905.2E – Kihúzható szelepszerkezet
HL0317.4E - DN110-re bővítő (külön rendelhető)
HL905.1 – Réselt előlap, fehér (HL905 csomag része)
HL905.2 – Réselt előlap, krómozott (rendelhető)
HL905.3 – Réselt előlap, fekete (rendelhető)
HL905.4 – Réselt előlap, szürke (rendelhető)

A fejlesztés követelményei a következők voltak:
Szerelői és végfelhasználói igény a légbeszívó szelep elrejtése. A falba rejtés kézen-fekvő lehetőség, amit megkönnyít a kirekesztő elem. Szabvány követelmény a karbantartási lehetőség biztosítása, amit a kivehető szelepszerkezet tesz lehetővé, valamint a levegő folyamatos utánpótlása, melyet a falsíkban elhelyezett, levehető légbeeresztő előlap biztosít. A dugulás-elhárítás lehetősége extra adottság, mely tovább növeli a termék értékét. A választható előlapok a vevők és tervezők esztétikai igényeit hivatottak kiszolgálni. Csavarral rögzíthető előlapok is rendelhetőek.

Bőcebb információ:
http://www.hutterer-lechner.com/hu/home.aspx

HL905 termékünket az alábbi képre kattintva tekintheti meg:

LOGO