Színes fuga az új trendőrület!

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #815  

 

Trendforduló a hidegburkolásban? Nem, nem a csempék, járólapok, mozaikok anyagáról vagy mintájáról van szó. Ami most jön, az a legfontosabb kiegészítő forradalma: a fugáé. A lapok közeit kitöltő sávok színe az egész burkolat hangulatát megváltoztatja, 2019-ben pedig végre nemcsak szürke, fehér vagy barna közül merünk majd választani.

2019. nagy dobása!

Csiniben, rózsaszínben.
Fehér vagy nagyon világos lapokkal kiválóan mutat a virágsziromra emlékeztető rózsaszín, ami megismétlődhet akár az eszközökön akár mondjuk a szekrényajtón. Ez az összeállítás pont eltalálja az egyensúlyt: váratlan és érdekes fordulat, amire senki sem számít, amikor belép, de nem túl hivalkodó, így hosszútávon sem lesz zavaró.

A zöldszemű szörny.
A zöld fuga nem számít nagyon különlegesnek, eddig is használták, viszont az esetek többségében színazonos vagy nagyon közeli színű lapok közé rakták. Merd megtörni ezt az egyszerűséget, nyugodtan használd fehér vagy világosszürke metrócsempékhez a fürdőben. Ami aztán a látogatóid szemében tükröződik majd, az a féltékenység lesz.

Sárga az irigységtől.
Fehér vagy halványbézs lapok között a sárga fugázás térbeli hatást kelt, mintha a csempék egymástól távol, a mélység dimenziójában is eltérően helyezkednének el. Sárga burkolathoz használva teljesen síknak és egységesnek látszó felületet kaphatunk. A legérdekesebb hatást akkor érjük el, ha kontrasztosan eltérő színű csempéhez, például halványkékhez vagy zöldeskékhez használjuk. Bátor és figyelemfelkeltő kombinációt kapunk, amitől bizony sárga lesz az irigységtől, akit beengedsz a fürdőbe.

A nagy kékség.
A kék a víz színe, így szinte nem is kell mondani, hogy klasszikus fehér metrócsempével kombinálva csodásan kelti életre a fürdőszobát, különösen a mosdó környékén. Ha a padlótól a plafonig csempézünk - ami fürdőben nem ritka, bár nem is feltétlen a legjobb megoldás -, a kék fuga remekül megbontja a monotóniát, anélkül, hogy ketrecre emlékeztetne a fal.

A gyönyörű zöldeskék.
Méltatlanul mellőzött, nagyszerű szín, ami sötét lapok között mutat a legjobban. Legyen egy konyha bármilyen visszafogott, akár unalmasan hagyományos, egy zöldeskék fugázás biztosan kiemeli a sorból. Ez az árnyalat megadja a lehetőséget arra is, hogy akár matt fekete lapokat használjunk, az összhatás akkor sem lesz komor.

Meglepően narancssárga.
A meleg színű fémek a fürdőszobában is elterjedtek az utóbbi néhány évben, ma már senki nem lepődik meg a sárgaréz, vörösréz, bronz és arany csaptelepek láttán. Ezek mellett pedig csodásan mutatnak a narancs különböző árnyalatai, sőt egyenesen kiemelik ragyogásukat.

Vibráló vörös.
A zuhanykabin belseje tökéletes hely egy vidám színes fugázáshoz. Piros, vörös, meggyszín vagy akár bíbor is jól mutat a világos lapok között. Érdemes közepes szélességű fugát készíttetni, hogy a pirosak jól érvényesüljenek, de ne vegyék át teljesen az uralmat az összhatás felett.

Forrás: danubio.hu

LOGO