Grohe Sense / Sense Guard biztonsági rendszer

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #850  

 

A GROHE nemzetközi felmérése szerint Európában minden második háztartást ért már valamilyen vízkár, amelyeknek majdnem 93%-a megelőzhető lett volna.

Vízkárok ellen

Az ilyen költséges balesetek kivédésére dobta piacra a német cég a Sense és Sense Guard rendszereket. A GROHE Sense különleges vízérzékelő egysége a lakás bármely, kritikus pontjára könnyen elhelyezhető; felügyeli a páratartalmat, a hőmérsékletet és észleli a vízszivárgást, probléma esetén pedig azonnali riasztást küld a felhasználó telefonjára a GROHE Ondus App segítségével.

A mosógép vagy a csap alá elhelyezett eszköz jelzi a szivárgást vagy a túlfolyást. A pincében vagy nyaralókban telepítve akkor is figyelmeztet, ha a hőmérséklet 3°C alá csökken, így megelőzhető a csövek elfagyása, mindemellett a helység páratartalmát is ellenőrzi, így a penészfoltok megjelenése is elkerülhető.

Németországban a vízkárok több mint fele csőtörés, szivárgás miatt következik be. Azoknak, akik teljeskörű védelemre vágynak a GROHE Sense Guard a tökéletes választás, melyet a bejövő főcsatlakozóhoz kell telepíteni, így az eszköz nyomon követi a víz-fogyasztást, észleli az apró szivárgásokat és a fagyveszélyt, csőtöréskor pedig automatikusan lekapcsolja a vízellátást, és riasztást küld az applikáción keresztül. Így például egy nyaralás alatt is bárki biztonságban tudhatja otthonát. A vízszivárgás jelzésével könnyen észrevehető, ha egy csap csöpög, ezzel pedig éves szinten akár 180 zuhanyzásra elegendő víz is megtakarítható.

 

Túlfolyás észlelése: azonnali riasztás küldése a túlfolyó vízről, így Ön gyorsan megteheti a szükséges lépéseket.
Páratartalom mérése: tájékoztatja Önt az ártalmasan magas páratartalomról, ezáltal segít megvédeni az otthonát és ingóságait ennek következményeitől.
Fagyveszély észlelése: észleli a helyiség hőmérsékletének 3°C alá csökkenését, amely már az elfagyás veszélyével jár, és azonnal értesíti Önt erről.

Grohe Sense folyamatosan felügyeli az esetleges túlfolyást, vagy szivárgást. Amint a víz eléri a Grohe Sense egységet, az eszköz sípoló hangjelzést és villogó vörös fényt bocsát ki.  

 

LOGO