Frissvíz modul

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #973  

 

A frissvíz modul a fűtési puffertartályban tárolt hőenergiát felhasználva hőcserélőn keresztül biztosítja a friss használati melegvizet. A frissvíz modul egy igen nagy méretű hőcserélő, fejlett elektronikával és szabályozó szerelvényekkel ellátva, hőszigetelt burkolattal, előszerelten. A frissvíz modul puffertartályból veszi el a HMV készítéshez szükséges energiát. Akár egy, akár több melegvíz csapot nyitnak meg, a szabályozás mindig úgy igazítja az energia elvételt a puffertartályból, hogy a kívánt HMV hőmérséklet álljon elő.

Akár egy,akár több melegvíz csapot nyitnak meg,a szabályozás mindig úgy igazítja az energia elvételt

A modul átfolyós rendszerű, de ne ijedjen meg az akinek rossz tapasztalati vannak a hasonló elven működő gázkészülékekkel. Szemben a gázrendszerű vízmelegítőknél tapasztalható akadozó vízellátással - melynek oka a 10-13 liter/perces, korszerű készülékeknél 17 liter/perc átfolyási mennyiség – ezen modulok legkissebike is jóval meghaladja ezt az értéket.

A kifolyó vízhőmérséklet szabályozhatósága 20°C és 70°C közötti érték. Alkalmas az egyéni igények kialakítására, az égési sérülések elkerülésére a csővezeték által vesztett hő korrigálására valamint vízkőképződés megakadályozására. A modul gyorsan reagál a fellépő pillanatnyi melegvízigényre a beépített szivattyújának szabályozásával.

 

 

 

 

ELŐNYÖK

Higiénikus, mivel nem tároljuk a használati meleg vizet.
A folyamatos készítés kizárja a Legionella kialakulásának esélyét a melegvíztartályban
Energiatakarékos, mivel mindig csak annyi meleg vizet állít elő amennyire szükség van
HMV névleges vízhozam 20 I/min 35 I/min
Helytakarékos, mivel nem igényel indirekt HMV tárolót
Falra, vagy közvetlenül a puferra szerelhető
Szabványos nagy hatékonyságú szivattyú
Gyors telepítés és könnyű karbantartás
Széles felhasználási terület

 

LOGO