Fürdőszobai trendek 2019-ben: ezek hódítanak majd

Bátor fürdőszoba stílusok

A fürdőszoba már nemcsak a napi tisztálkodás helyszínét jelenti, hanem sokkal több annál – mindez pedig a 2019-es trendek terén is megmutatkozik. A BWT vízkezelő vállalat tapasztalatai szerint a fürdőszoba egyre előkelőbb helyet kap a magyarok otthonszépítési listáján. A többség mára ugyanis felismerte, hogy ez nemcsak egy funkcionális helyiség, hanem sokszor az egyetlen olyan pontja a lakásnak, ahol magunk lehetünk.

Amit a SmartHouse-ról tudni érdemes

Okos otthon

Szakcikkünkben bemutatjuk a SmartHouse technológia lényegét, annak fejlődését döntően meghatározó tényezőket, és kitérünk a SmartHouse technológia kialakulására, amely az ezredforduló utáni évekre datálódik. Ismertetjük azt a kilenc csatlakozópontot, amelyet akkoriban az új technológiához megjelöltek. A továbbiakban kitérünk az okosházakba szerelt automatizálási rendszerek kiválasztásával kapcsolatos fontos kritériumokra. Befejezésül bemutatunk néhány, az utóbbi időben megvalósult új fejlesztést, amelyek közül jó néhány nem csak okosházakban alkalmazható.

A kecskeméti Plan Zrt. lett az év kereskedője

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Évzáró, ünnepi küldöttgyűlésén adta át a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2018-as év kitüntető díjait. A rendezvényen nemcsak a vállalkozásokat, hanem az Évszázadok öröksége – Fejezetek Kecskemét gazdaságtörténetéből című kiállításon közreműködőket és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei dobogósait és felkészítő tanáraikat is jutalmazták, valamint átadták a Hírös Vacsora tanulmányi támogatásait is.

Időszerű a kéményseprési szokások megújítása

Kéményseprő Roadshow

Immár két éve működnek új szabályozók a kéményseprőiparban. Azóta magányszemélyek számára a kéményseprés ingyenes és a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát az ország tizenhét megyéjében. A katasztrófavédelemnél dolgozó kéményseprők jelentős erőfeszítéseket vállalnak az otthon bekövetkező szén-monoxid-visszaáramlás balesetek és a kéménytüzek megelőzése érdekében. Most országjáró tájékoztatási programba kezdtek, hogy kialakítsák azokat az új, szabálykövető attitűdöket, melyek a felelősségtudat erősítésével hozzájárulnak a hazai kéményseprési kultúra kívánatos irányú fejlődéséhez.

Hat őrült technológia a Föld túlmelegedése ellen

A most még kicsit őrültnek tűnő ötletek is sokat segíthetnek a megújuló erőforrások hasznosításában

A klímaváltozást és a globális felmelegedést már nem lehet elbagatellizálni, legalábbis a világ nagyhatalmaival karöltve a mi politikusaink sem így tesznek. Éppen ezért folyamatosan szigorodnak a károsanyag-kibocsátási szintek, és sorra nemzetközi megállapodások születnek a megújuló energiatermelésről. A mainstream technológiákon túl azonban nem egy érdekes, furcsa vagy éppen extrém futurisztikusnak tűnő ötlet létezik, amellyel az emberiség energiaellátását tisztán és biztonságosan lehet megoldani.