Dinamikus beszabályozó szelepek a HERZTŐL

A cég céljai közé tartozik az energiahatékony és környezettudatos épületek épületgépészeti technológ

A dinamikus beszabályozó szelepekre nem lehet elég sokszor visszatérni. Az idő előrehaladtával egyre több típus, a régi kiviteleknek egyre profibb fejlesztése kerül a piacra. E fejlesztések egyik élenjáró cége a bécsi székhelyű HERZ vállalat-csoport. A cég céljai közé tartozik az energia-hatékony és környezettudatos épületek épületgépészeti technológiájának kiszolgálása. E cél eléréséhez az egyik út a dinamikus beszabályozó szelepek folyamatos fejlesztése, újak tervezése és megjelentetése.

CEGLÉD – SZERVIZ KÖZPONT HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETÉSE

Aereco Global PX 800 FW

Manapság szükség van lakásunk mesterséges módon való szellőztetésére. Erre a legjobb módszer, ha hővisszanyerős géppel való szellőztetést választunk. Ekkor -téli esetet alapul véve- a lakásban lévő meleg, de elhasznált levegő a szellőztetőgépben lévő hőcserélőn keresztül átadja hőtartalmának egy részét a kinti friss, de hideg levegőnek. Természetesen nyáron is nagy haszna van ennek a rendszernek.

Biztonságban vagyok? Terjedhet szellőző rendszeren keresztül a vírus?

A vírus cseppfertőzéssel terjedhet, amely akár a levegőből közvetlenül, vagy bármilyen felületről a

Mostanában - akik tehetik -, sokan dolgoznak otthonról, így sokan családi házaikba vagy egy társasház egyik lakásába zárkóznak be családjukkal együtt a koronavírus elől. Vagy aki még dolgozhat irodában, azok is sokszor felteszik maguknak is, de engem is sokszor megtalálnak ezzel a kérdéssel. Ezért arra gondoltam, hogy egy rövid cikkben összefoglalom, hogy milyen kapcsolatban van a zárt tér (pl. otthonunk, irodánk) levegő minősége, szellőzése a koronavírussal, és milyen veszélyek leselkedhetnek ránk ezzel kapcsolatban.