CONCEPT PRO és PLUS légkondicionálók

Concept Pro és Plus inverteres split légkondicionálók

Használatuk nem csupán a meleg nyári napokra tökéletes választás, hanem a fűtési időszakban is, -15°C külső hőmérsékletig. A levegő tisztaságát biztosítják a különféle szűrőberendezések, úgymint a nagy sűrűségű-, a bio-, és a Cold Catalyst szűrő. Továbbá a Golden fin, mely megakadályozza a különböző baktériumok és gombák megtelepedését a klíma hőcserélő felületén. A felhasználó komfortérzetét emeli a beltéri egység négyirányú pásztázási lehetősége, azaz a lamellák nem csupán függőleges irányban képesek terelni a levegőt, hanem vízszintes irányban is, melyet a lamella memória funkcióval képes eltárolni. Az energiafogyasztás minimalizálása érdekében a készüléken beállítható az ECO üzemmód. A beltéri egység 12, a kültéri egység 5 fokozattal rendelkezik.

Opcionális Wi-Fi vezérlés
 Hűtés / fűtés -15°C külső hőmérsékletig
• Nagy sűrűségű-,  bio-, és Cold Catalyst szűrő
• Golden fin - megakadályozza a különböző baktériumok és gombák megtelepedését a hőcserélő felületén
• Beltéri egység négyirányú pásztázási lehetősége
• ECO üzemmód
• Beltéri egységnél 12, a kültéri egységnél 5 fokozat

Mi az a COP, SCOP, EER, SEER?
A hőszivattyúk esetén, tehát a klímáknál is, nem hatásfokban jellemzik a berendezést, hanem úgynevezett teljesítmény együtthatóban (COP) fejezik azt ki, hűtés esetén pedig energia hatékonysági arányban (EER). Például, az a klíma, ami 1 kWh villamosenergiából 4 kWh hőenergiát készít annak a COP értéke 4, amennyiben fűt a készülék, ha hűt, akkor az EER értéke 4. Ez az érték függ a kültéri hőmérséklettől, ezért került megállapításra egy szezonális érték, az SCOP és az SEER, ahol az első „S” betű a szezonális szóra utal.

Tehát az értékek megmutatják, hogy egy átlagos fűtési vagy hűtési időszakban milyen teljesítményre képes a berendezés, amiből következtethető, hogy a villanyszámlát mennyivel változtatja.

Mennyivel változik a villanyszámla a készülék használatával?
Minden klímát ellátnak egy energiacímkével, amin feltüntetik a berendezés sajátosságait, többek között az éves villamosenergia-felhasználást is. Ebből következtethető, hogy milyen mértékben fog a villanyszámla éves szinten változni, ha a készüléket használjuk. A villanyszámla változás nagymértékben függ, hogy mennyit használjuk a készüléket, ki milyen hőmérsékleten érzi komfortosan magát, valamint a helyiség hőtechnikai tulajdonságai is közrejátszanak (hőszigetelés, nyilászárók, benapozottság, stb.)

Mekkora teljesítményű készülékre van szükségem?
Sok tényezőt érdemes figyelembe venni, például: a hűteni vagy a fűteni kívánt helyiség alapterületét, belmagasságát, benapozottságát, épület szigetelését, a nyílászárók tulajdonságait és a kívánt hőmérsékletet. Ahhoz, hogy optimális legyen a készülék teljesítménye az igények kielégítéséhez érdemes konzultálni ezzel kapcsolatban egy szakemberrel.

Mi az a cseppvízelvezetés?
A cseppvíz a berendezés működése közben keletkezik. Hűtés esetén a beltéri egységen, fűtés esetén pedig a kültéri egységen. Egy fizikai folyamat lejátszódása közben, amit kondenzációnak hívnak, a hideg felületre lecsapódik levegő páratartalma, hasonlóan, mint amikor a hűtőből előveszünk egy palack hideg vizet, a palack külsején rövid időn belül vízcseppek jelennek meg. A berendezés működése közben keletkezett cseppvizet el kell vezetni, egy olyan helyre, ahol nem zavaró. Gyakori eset a kültéri kivezetés, amikor a földre csöpög a víz, ami elszivárog a talajba, de csatornába is köthető.

Termékinformációk, prospektusok, műszaki anyagok,szakmai blog, újdonságok, a Concept weboldalán!

 

Webáruházunk ajánlata

CONCEPT Plus 09K A++ inverteres split klíma, R32, 2.6kW

CONCEPT Plus 12K A++ inverteres split klíma, R32, 3.5kW

CONCEPT Plus 18K A++ inverteres split klíma, R32, 5.3kW

CONCEPT Plus 24K A++ inverteres split klíma, R32, 7.2kW

CONCEPT Pro 09K A++ inverteres split klíma, R32, 2.8kW

CONCEPT Pro 12K A++ inverteres split klíma, R32, 3.6kW

CONCEPT Pro 18K A++ inverteres split klíma, R32, 5.2kW

CONCEPT Pro 24K A++ inverteres split klíma, R32, 7kW