Concept fan-coliok a Gépész kínálatában

Concept fan-coilok

Továbbra is hiszünk abban, hogy a különféle megújuló megoldások előtérbe kerülésével a melegvizes fűtési rendszerekkel biztosítható az optimális belső komfort a lakótérben.

Így a fan-coil berendezések jól kiegészíthetik az új építésű ingatlanoknál egyértelműen kedvelt felületfűtési rendszereket, vagy akár meglévő radiátoros rendszereket is.
A fan-coil berendezésekre már a 80-as években – leírni 30 év távlatából, belegondolva azóta végbement technológiai fejlődésről - megjelent egy igazán frappáns magyar megnevezés, a klímakonvektor. Mely egy találó, beszédes megnevezés.
A megjelenésük, burkolatuk abban az időben talán tényleg a konvektorra hasonlított legjobban.
Az angol fan-coil szó, ha egyszerűen szeretnénk fordítani, akkor ventilátoros hőcserélőt jelent. Termékeink megnevezésében is törekszünk a magyar nyelv ápolására, azonban a technológia robbanásszerű fejlődése miatt egyes angol kifejezések, mint a fan-coil, a köznyelvben már széles körben elterjednek.

A fan-coil egy épületgépészeti szempontból gyors reagálású, markáns teljesítményt is átadni képes hőleadó, amely jól szabályozható. A belső léghőmérsékletet és a páratartalmat is tudjuk vele szabályozni. Illeszthető gázkazános rendszerekhez, vagy ha a hűtésre is gondolunk akkor hőszivattyúk, folyadékhűtők mellé kiváló megoldás lehet.

Magasfali fan-coil Concept MKG 2,5-5kW
• Lakótérben talán a legjobban elhelyezhető
  megoldás
• Új építésű ingatlanoknál és felújtáshoz
• Beépített 3 járatú szelep
• Infra távirányító 

Mennyezeti, kazettás fan-coil 2 és 4 csöves kivitelben Concept MKD 2-4,5kW
• Álmenyezeti terekben talán a legjobb megoldás
• A 4 irányú kifúvásával és központi beszívásával
  egy adott terület komfortját a legjobban biztosítja
• Szelepkészletet külön választani kell hozzá
• Beépített cseppvíz szivattyú
• Infra távirányító

Parapetes fan-coil 2 és 4 csöves kivitelben - Concept MKH 2-5kW
• Klasszikus megoldás, amely megfelelő
  kiosztással a helyiség légterét jól átöblítve
  biztosítja a belső komfortot
• Szelepkészletet, vezérlőt külön kell választani
  hozzá

A fan-coil berendezés egy olyan hőleadó, amelyben a hőcserélő ventilátorral egészül ki. A kereskedelmi épületek fűtés és hűtés igényei miatt a 2 csöves verzió mellett 4 csöves kialakítás is egy sztenderd típus. Az egyes típusoknál a fix hőcserélő felületről átadható teljesítményt a víz oldali hőmérséklet és hőfoklépcső, a ventilátor fordulatszám (légszállítás), valamint a belső légállapot határozza meg.
A megfelelő típus kiválasztása ilyen szempontból nagyon hasonlít a klasszikus radiátor méretezéshez. A hőleadás szabályozása lehet lég és/vagy víz oldali.

A termékpaletta kialakításánál az egyre csökkenő fűtési hőigények miatt törekedtünk a 2,5 – 5 kW teljesítménytartományt lefedni, valamint kivitelben pedig a klasszikusan leginkább keresett megoldásokra, magasfali, kazettás és parapet típusokra helyeztük a fő hangsúlyt.

 

 

Webáruházunk ajánlata

 

Magasfali fan-coil Mennyezeti fan-coil Parapetes fan-coil