CONCEPT SM110 biztonsági szelep, fűtésre, 1.5bar, 1/2”Bx3/4”B - fixtrend.hu

CONCEPT SM110 biztonsági szelep, fűtésre, 1.5bar, 1/2”Bx3/4”B

CON_SM110-1-2A-15

Részletek

Concept SM110 biztonsági szelep

A membrános biztonsági szelepek zárt fűtési rendszerek védelmét szolgálják az EN 12828 szabvány előírásainak megfelelően. 
A kötelező érvényű előírásoknak megfelelően a biztonsági szelepet gyárilag rögzített lefúvatási nyomásra állítják.
A beállítás nem módosítható, a beállítócsavar roncsolásmentesen nem hozzáférhető. Az adott típus beállítási nyomása a védősapkán kerül feltüntetésre.

Ezek a membrános biztonsági szeleptípusok olyan közvetlenül működtetett biztonsági szelepek, amelyeknél a szelepkúp alatt ható nyitóerő egy közvetlenül működő mechanikai erő (rugó) ellenében hat. Ha a szelepkúp alatt ható nyitóerő nagyobb, mint a rugóerő, akkor a szelepkúp felemelkedik a szelepülésről és a közeget lefúvatja. Az irányelvek szerint előírt teljesítményt a megszólalási nyomás feletti 10%-os nyomásnövekedésnél fújja le. A névleges megszólalási nyomás alatti 20% nyomáscsökkenésnél pontos tömör zárást kell elérni. A biztonsági szelepeknél 3 bar megszólalási nyomásig 0,6 bar vehető igénybe a záráshoz.

• A membrános biztonsági szelep kizárólag az alábbi közegek lefúvására alkalmas, zárt fűtőberendezésekből az EN 12828 szerint a nyomástúllépés elleni biztosításhoz. A nyomástartó berendezésekről szóló 97/23/EK irányelv szerint minősítettek, hivatkozási szám: No. CE 0036
• Közeg: Víz, vagy víz-glikolkeverék a VDI 2035 szerint. Az 1 és 2 folyadékcsoportba tartozó folyadékok (Nyomókészülék Irányelv, 9. cikkely), amelyek az alkalmazott anyagokat nem támadják meg

Műszaki adatok

Nettó tömeg0,15 kg
FunkcióBiztonsági szelep
Csatlakozó méret1/2"
Magasság40 mm
Szélesség50 mm
Mélység70 mm
Nyitási nyomás1,5 Bar

Letölthető anyagok