CONCEPT BIO 75 Plus vízlágyító berendezés + Multiblock - concept.hu

CONCEPT BIO 75 Plus vízlágyító berendezés + Multiblock

CON_VL-BIO-PLUS-75

• Állítható vízkeménység
• Beépített gyantaágy fertőtlenítés
• Applikáción keresztüli kommunikáció

Részletek

Concept BIO 75 Plus vízlágyító berendezés

A zuhanyfalakon, csempéken és szerelvényeken kialakuló vízkőlerakódás nemcsak kellemetlen látványt nyújt, hanem lerövidítheti a berendezések hasznos élettartamát is. A Concept BIO 75 Plus vízlágyító berendezés képes a vízkő kiválását megakadályozni és segítségével fürdőszobájának ragyogását is megőrizheti. A vízkőképződés befolyásolja a csővezetékek és a teljes vízellátó rendszer állapotát, ezért pénztárcájára nézve is súlyos következményekkel járhat.

A vízkő – melynek mértéke függ a víz keménységétől – vastag és kemény réteggel vonja be fűtőberendezéseinek belsejét, hőcserélőjét. Élettartamuk jelentős mértékben lerövidül, ezért karbantartásuk sokkal több költséget emészt fel. Az energiafogyasztók felületén már 1 mm vastag vízkőréteg is akár 10%-al növelheti az energiafogyasztást, ami jócskán megnövelheti a gázszámlánkat a fűtési szezonban.

Erre a célra fejlesztették ki a Concept Bio 75 Plus vízlágyító berendezést, amely selymesen lágy vizet varázsol otthonába. A kényeztető lágyított víz, minden érzékünkre hatással lehet. Egy fárasztó nap után Ön is kényeztetheti magát otthon a finoman simogató, lágy habok között. Segít, hogy zuhanyzás után haja selymessé és puha érzetűvé váljon. A mosott ruhák pedig a lágy víz segítségével lágyabb éreztűvé válhatnak. A selymesen lágyvíz megóvja fürdőszobáját és konyháját.

Multiblock kombinált szelep
Közvetlenül a vízhálózatba építhető csatlakozó szerelvény, beépített elzáróval és mintavevő csappal. Automatikusan nyitódó kerülőágat tartalmaz, így a vízlágyító berendezés egyszerűen kiiktatható a vízvezeték rendszerből, ezért karbantartás idején sem szűnik meg a vízellátás. Tömítések nélkül szállítva. Háztartási vízlágyítókhoz alkalmazható. A készüléket DN 25-ös csatlakozó készlettel lehet a szerelvényhez csatlakoztatni.

A Concept BIO 75 PLUS vízlágyító berendezés termékelőnyei
• BIO funkció: higiéniai védelem, beépített gyantaágy fertőtlenítés.
• A berendezés minden regenerálásnál automatikusan lefertőtleníti a gyanta töltetet, így biztosítva a higiénikus
  közeget.
• 72 óránként - ha a berendezés nem érzékel vízátfolyást - gyors mosatással biztosítja a magas fokú higiéniai
  állapotot. 
• A berendezés által szolgáltatott víz vízkeménységi értéke állítható. 
• A kijelző tájékoztatást ad a lágyított víz összmennyiségéről, a regenerálások számáról, valamint a szerviz
  szükségességéről.
• Bluetooth-on keresztül kommunikál a BWT Best Water Home alkalmazással. 
• A magyar nyelvű menürendszer még egyszerűbbé teszi a használatot.

BIO funkció
A BIO funkciója azt jelenti, hogy a gyantaágy fertőtlenítésére a regenerálás alatt gáznemű klórt fejleszt. A mennyiségvezérelt mód során a berendezés kiszámítja a berendezésen átfolyó víz mennyiségét, valamint az átlagos vízfogyasztást. A vízlágyító kimeneténél beszerelt turbinás vízmérőóra áramlásérzékelővel szerelt, így az elektronikus vezérlő egységnek továbbítja az adatokat. Ez az „intelligens” üzemmód jellemzi az Concept BIO vízlágyító berendezéseket.

A proporcionális regenerálás változó kapacitással történik, azaz a lágy vízzel történő regenerálás az aktuális szükségletnek megfelelően zajlik. A regeneráló só és víz fogyasztása minden egyes regeneráláskor más, ami takarékos víz- és sófelhasználást eredményez.

Műszaki adatok

Nettó tömeg42 kg
Feszültség230 V
Csatlakozó méret1"
Teljesítmény10-50 W
Max. üzemi nyomás6 bar
Max. térfogatáram2,5 m3/h
Környezeti hőmérséklet5-40 °C
Védettségi fokozatIP44
Közeg hőmérséklet10-30 °C
GyártóCONCEPT

Letölthető anyagok