Technológiai integráció, tervezés és szenvedély: ez a DAB.

 

A DAB Olaszország egyik legnagyobb szivattyúgyártója. Szivattyúik számos iparágban és háztartásban kerülnek alkalmazásra. Termékkínálatukban fűtési és légkondicionálási keringetőszivattyúk, szolár szivattyúk, szennyvíz átemelők, házi vízellátók és nyomásfokozók is megtalálhatók.

 

A DAB 1975-ben kezdte meg működését az északkelet-olaszországi Padova megyében Mestrino városában. Már 1996-ra világmárkává nőtte ki magát, ekkor kezdte el nemzetközi terjeszkedését. A 2000-es évek elején több vállalat felvásárlásával megalakult a DWT cégcsoport, ma a dán Grundfos multinacionális vállalat önálló tagjaként tevékenykedik. A DAB jelenleg 7 gyártóüzemmel, 12 értékesítési vállalattal és 1 értékesítési irodával van jelen öt kontinensen.

 

A vállalat stratégiai szempontból választotta Nagykanizsát, hiszen a kelet-európai piacok felé terjeszkedik, a megnövelt gyártókapacitással szolgálja ki a megemelkedett keresletet. A cég célja, olyan modern elektronikára épülő innovatív technológiai megoldások megvalósítása, amelyek a jó teljesítmény és az eredményes működés mellett alacsony energiafogyasztást garantálnak. A nagykanizsai üzem első, 5 ezer négyzetméteres csarnokát 2014-ben avatták fel, három évvel később új csarnokkal bővítették a magyarországi gyárat.