Gyakran Ismételt Kérdések

Telepíthetők függőleges motortengellyel a DAB fűtési keringető szivattyúit?

Nem, DAB fűtési keringető szivattyúk szigorúan csak vízszintes motortengellyel telepíthetők a megfelelő működés érdekében. Illetve az elektronikai panelt is érdemes az „olvasható” irányba állítani a szivattyún található négy csavar segítségével.

Mit lehet tdni a DAB márkáról?

A DAB egy olasz szivattyú gyártó, mely 1975-ben kezdte meg működését az északkelet-olaszországi Padova megyében Mestrino városában. Jelenleg 7 gyártóüzemmel, 12 értékesítési vállalattal, köztük az egyik Nagykanizsán található. A cég célja, olyan modern elektronikára épülő innovatív technológiai megoldások megvalósítása, amelyek a jó teljesítmény és az eredményes működés mellett alacsony energiafogyasztást garantálnak.

Milyen rendszerekben használható az Evosta 2 és Evosta 3 szivattyú?

Az EVOSTA 2 és EVOSTA 3 szivattyúk fűtési és hűtési rendszerekben egyaránt használhatók. Az EVOSTA 2 SAN típusok pedig HMV rendszerekben alkalmazhatók.

Mikor van szükség cirkulációs meleg vízvezeték kiépítésére?

Akkor hogyha azt szeretnénk hogy a csaptelepek meleg víz oldali megnyitásakor minél hamarabb, ha lehet várakozás nélkül azonnal meleg víz folyjon. Azokban az épületekben vagy családi házakban, ahol a meleg víz tároló berendezés viszonylag messzebb helyezkedik el a csapoló egységektől ott akár több percet is igénybe vehet mire a meleg víz oda ér a csaptelepekhez. A várakozáson felül természetesen nagyon sokk vizet folyatunk el feleslegesen a csatornahálózatunkba és így növeljük a víz és szennyvíz csatorna számlánkat is. Víz csatorna számláinkat csökkenthetjük, ha a meleg vizet keringtetjük, a külön erre a célra kiépített cirkulációs meleg vízvezeték segítségével.

Milyen esetben érdemes kiépíteni a cirkulációs vezetéket?

A cirkulációs vízvezeték kiépítése és alkalmazása csak meleg víztároló berendezések puffer tárolók esetében lehetséges. Ugyanis az átfolyós kombi gázkazánok és átfolyós vízmelegítő berendezéseknél nem tudjuk illetve nem érdemes használni a cirkulációs vezetéket és a cirkulációs szivattyút.

Milyen esetben érdemes búvárszivattyú mellett dönteni?

Ha 7-8 méternél mélyebbről kell felemelni különböző folyadékokat, vagy ha gyorsan kell kinyerni nagy mennyiségeket, akkor célszerű búvárszivattyú mellett dönteni. Sőt, akkor is ez az egyik legjobb alternatíva, ha a felhasználási pont messze van a kinyerés helyétől.

Mikor van szükség nyomásfokozó szivattyú használatára?

A háztartásokban gyakran előfordul, hogy nincs megfelelő víznyomás. Ez elég sok kényelmetlenséget tud okozni például zuhanyzásnál. A túl alacsony víznyomás azonban orvosolható, méghozzá nyomásfokozó szivattyú használatával, mely könnyen telepíthető az otthoni vízvezetékrendszerbe. Az így beépített készülék igény szerint növeli a nyomást, ezzel kényelmesebbé téve az otthonhoni rendszer használatát. Egy- vagy többfokozatú készülék közül is választhatunk, ha kisebb teljesítményre van szükség, akkor a vízszintes tengelyű szivattyú az ideálisnak. A kis mechanikus eszköz képes arra, hogy felismeri az aktuális nyomást, és ennek megfelelően gondoskodik a nyomás növeléséről. Ha tehát használatba kerül például a csap vagy a zuhany, és túl alacsonynak érzékeli a nyomást, akkor bekapcsol és gondoskodik a megfelelő nyomás biztosításáról.