FŰTÉSI RENDSZEREK
OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSSAL
Ajánlatot kérek

FŰTÉSI RENDSZEREK

Egy családi ház, de akár egy lakás fűtési rendszere is összetett, sok elemből áll. Egy ilyen rendszer ideális működéséhez szükséges, hogy szakértelemmel, a felmerülő igények teljes figyelembevételével alakítsuk ki. Most az Otthonfelújítási Program keretében fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje esetén is igényelhető támogatás. Mivel a piacon nagyon sok termékkel találkozhat javasoljuk, hogy a választáshoz kérje a segítségünket. A Gépész Holding hosszú idő óta a fűtési rendszerek felújításának elkötelezett szakértője, hozzáértő szakemberekkel, jelentős műszaki háttérrel.

KONDENZÁCIÓS KAZÁNOK

Ma már, ha új gázkazánt szeretne vásárolni Magyarországon, kizárólag kondenzációs gázkazánt fog találni a kínálatban. Ez azért van így, mert az Európai Unió tagállamai néhány éve, környezetünk védelmét szem előtt tartva, megállapodtak abban, hogy csak bizonyos átlagos hatásfok felett teljesítő készülékek forgalmazását engedélyezik. A határérték feletti hatékonyságra pedig gyakorlatilag csak a kondenzációs gázkazánok képesek. Nem utolsó sorban azért, mert felhasználják az égés során keletkező füstgáz hőtartalmát, sőt a benne lévő vízgőzt is kondenzálják (innen a név), további energiát nyerve. Ha már próbált eligazodni a számos kazángyártó sok-sok készülék típusa között, bizonyára egyetért abban, hogy ez nem könnyű feladat. Mi a Gépész Holding munkatársai segítünk a tájékozódásban. Felmérjük az igényeit és közösen kiválasztjuk az Önnek legmegfelelőbb típust, teljesítményt, valamint javaslatokat adunk a rendszer kialakítására. Kínálatunkban első helyen szerepel a BAXI, BOSCH, Vaillant, Saunier Duval márka.

Ajánlatot kérek

SZIVATTYÚK

A fűtési/hűtési rendszerekben a megfelelő módon biztosítani kell az áramlást. Ezt a feladatot látják el a szivattyúk. De a modern keringtetőszivattyúknak rendkívül takarékosan kell működniük (hogy megfeleljenek az EU ide vonatkozó rendeleteinek). Képzeljük el, egy családi ház fűtési rendszerének működtetését kell megoldani akkora teljesítménnyel, mint amekkorát egy gyertya lángja képes leadni. Mi a DAB, Wilo és Grundfos elektronikus keringtető szivattyúkat ajánljuk. Az alkalmazott fejlett technológiának, az állandó mágneses szinkronmotornak és a beépített frekvenciaváltónak (inverter) köszönhetően valamennyi típusú alkalmazás esetén jelentős hatékonyságot biztosítanak és kiemelkedő eredményt produkálnak az energiamegtakarítás terén is. Ezek a termékek nyomás alatti zárt vagy nyitott rendszerekhez is alkalmazhatók. Vannak típusok, melyek ivóvíz rendszerekben is használhatók. Karbantartási igényük csekély.

RADIÁTOROK

Ha fűtés, akkor az emberek legnagyobb részének még mindig a radiátor jut eszébe. Nem véletlenül, hiszen a fűtési rendszerek többségében acéllemez radiátorok szolgáltatják a meleget. Az általunk forgalmazott FixTrend acéllemez lapradiátorok ár/érték arány tekintetében az egyik legkedvezőbbek a magyar piacon. Minőségi acéllemez alapanyaguknak köszönhetően a hosszú élettartam szavatolt. A gyártó által vállalt 10 év garancia egyértelműen alátámasztja, hogy a kedvező ár és a megbízható minőség igenis járhatnak együtt. A FixTrend acéllemez lapradiátorok esztétikus, vékony profillal kerülnek kialakításra. A radiátorokat teljes körű korrózióvédelem (minőségi nanokerámia bevonat – közel kétszeres rozsda és szennyeződésvédelem), egyszerű és gyors szerelhetőség jellemzi.

HMV-TÁROLÓK

Az épületeink fűtése mellett a használati melegvíz termelés befolyásolja legjobban a komfortérzetünket. Ennek fontos eszköze egy jó minőségű, tartós HMV tároló. A családi házakban/lakásokban alkalmazott tárolók általában belső hőcserélőt tartalmaznak, melyen keresztül a gázkazán vagy hőszivattyú fűti fel a vizet a kívánt hőmérsékletre. A hosszú idő óta bevált és kiváló ár/érték arányú Concept tárolókra hívjuk fel a figyelmet. Rendkívül széles termékpalettával rendelkezik a lakossági méretekben is. Az optimális megoldás megtalálásához kérje szakértőink segítségét!

Ajánlatot kérek

FŰTÉSI OSZTÓ-GYŰJTŐ

A modern fűtési rendszerekben a radiátorokhoz, fan-coilokhoz, felületfűtési/ hűtési körökhöz megfelelően méretezett és speciális funkciókkal is rendelkező osztó-gyűjtő egységeken keresztül juttatjuk el a fűtő/hűtőközeget. A FixTrend és Delta termékeit javasoljuk Önnek. A sokoldalúan alkalmazható osztó-gyűjtő egységek beépített áramlásmérővel rendelkeznek, termoelektromos szelepállítóval szerelhetők fel, valamint szükség esetén (pl. felületfűtés) az osztó kiegészíthető állandó hőmérsékletű keverő egységgel.

FŰTŐKÖRI EGYSÉG - T-BOX

A kazánházak kivitelezésekor fejtörést okozhat a hőtermelőkhöz csatlakozó, különböző számú fűtőkörök megtervezése, illetve azok célszerű kialakítása. Ez a legidőigényesebb feladatok közé tartozik. A magas óradíjak és a szakemberhiány indokolják a kazán, illetve a hozzá tartozó fűtőkörök kialakítására fordítható idő minimalizálását. A FixTrend T-Box erre nyújt kiváló megoldást. A termékek alapja a fűtőköri osztó-gyűjtő, ami hidraulikus váltóként is funkcionál, amely funkciót egy dugó alá rejtett bypass szelep megnyitásával tudjunk aktiválni. Az egység egy PP habból készült, esztétikus, hőszigetelő funkciót is ellátó kompakt dobozban kerül elhelyezésre, amit csavarokkal rögzíthetünk közvetlenül a kazán alatt vagy mellett. A FixTrend T-Box hagyományos rendszerek által igényelt tér kevesebb mint felét foglalja el!

CSŐVEZETÉKEK, FELÜLETFŰTÉS

A kazánokat, szivattyúkat, radiátorokat persze össze is kell kötni egymással. Ehhez sok-sok csővezetékre lesz szükség! Sőt előfordul, hogy maga a csővezeték adja le a hőt. Gondoljunk csak a padlófűtésre. Manapság a gyakorlatban az ötrétegű műanyag csövek alkalmazása a legelterjedtebb. A cső felépítése, koncentrikusan kívülről befele haladva: polietilén – kötőanyag – alumínium – kötőanyag - polietilén. Ennek köszönhetően könnyű, de rendkívül alaktartó. Védelmet nyújt a rendszerbe beszivárgó oxigén ellen (oxigéndiffúzió). Sokoldalúan alkalmazható:

  • radiátoros fűtés
  • padlófűtés
  • egyéb felületfűtés/hűtés
  • vízellátás
A Concept, Fixtrend, Unidelta, Uponor, Rehau ötrétegű csőrendszerek kényelmes és megbízható megoldásokat kínálnak széles méretválasztékban.

Fontos információink a támogatásról

A fűtési rendszerek összetettebek, mint első pillantásra gondolnánk. A részegységek szakszerű kiválasztásában, összeépítésében kérje munkatársaink segítségét!
Lépjen velünk kapcsolatba!

Ügyfélszolgálat
* jelölt mezők kitöltése szükséges a kapcsolatfelvételhez