Ez a zöldtetős ház – energiahatékony és a szigetelése is tökéletes

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1005  

 

A gyeptetős vagy zöldtetős házak manapság igazi reneszánszukat élik. Egy ilyen lakóháznak ugyanis számtalan környezetvédelmi előnye van.

A szigetelő hatásnak köszönhetően segít csökkenteni az épületek energiahasz-nálatát, vagyis a gyepte

Wales szívében, az egykor kis királyságként működő Powys megyében található ez a gyönyörű gyeptetős házikó. Ez a walesi tartomány igazi mesebeli hely, ahol gyönyörű tavak, hegyek, valamint 7 vadregényes kastély is található.


A gyeptetős házak teljesen beleolvadnak a tájba
A fűvel borított gyeptetős házak, az úgynevezett földház kategóriába tartoznak. Egy ilyen ház szinte teljesen belolvad a környező tájba. Olyan, mint egyfajta „modern odú”, írja a countryliving.com.


Tágas és világos belső terek
A belső terek azonban tágasak és világosak. A The Burrow elnevezésű házikó belső kialakítása nem tipikus vidéki ház jellegű, ahogy azt elsőre várnánk. Ehelyett inkább modern, városi, kicsit eklektikus. Mégis nagyon otthonos, ahol a grafikáktól a kiegészítőkig számtalan stílusos tárgyat láthatunk.


Csökken a házak energiahasználata
A zöldtető használatának számos környezetvédelmi előnye van, amely elősegítheti egy fenntartható városban az életminőség javítását.
A szigetelő hatásnak köszönhetően segít csökkenteni az épületek energiahasználatát, vagyis a gyeptető télen „fűt”, nyáron hűt.


Környezetvédelmi előnyök
A tetőn található zöldnövényzet tisztítja a levegőt, szerepet játszik a zajszennyezés csökkentésében, új élőhelyeket jelent a madarak számára.
A zöldtető ezen kívül megtartja és megszűri az esővizet, ezzel számos probléma kialakulásától mentesíti a lakóépületeket és a városok csatornahálózatát.

forrás: impressmagazin.hu

 

LOGO