Atlantic hőszivattyút választottunk családi házak hőellátására

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #1016  

Új építésű családi házaknál vagy felújítás során egyre gyakoribb a hőszivattyús megoldás az épület fűtésének és hűtésének kivitelezésére. Ez egy környezettudatos rendszer, amely a levegő hőjét felhasználva energiát állít elő és látja el mindazon feladatokat, amit eddig több eszköz végzett.

Atlantic kültéri és beltéri egység

Kecskeméten egy új építésű családi ház hőellátására egy kompakt kivitelű, 11 kW-os Atlantic Excellia Duo levegő-víz hőszivattyút választottunk ki, épületgépészeti számítások és az igények felmérése tudatában. A duo kivitelű készülék nagy előnye, hogy 70 x 70 cm-es alapterületen a legfontosabb hőközponti elemeket tartalmazza, így a gépészeti helyiség mérete igazán minimálisra csökkenthető és modern megjelenésének köszönhetően bárhol jól mutat.
A berendezés egy kompakt beltéri és egy inverteres kültéri egységből áll. Az egységek elhelyezését pontos tervezés előzte meg, hogy az üzemeléssel járó zajok ne zavarják a mindennapi életet.

A beltéri egységbe épített 190 literes tárolóban egész évben rendelkezésre áll a használati melegvíz, így nincs szükség egyéb berendezésre a melegvízellátáshoz. A split rendszerű hőszivattyú a téli időszakban a padlófűtési rendszerrel karöltve fűti fel az épületet, míg a nyári időszakban fan-coilok segítségével biztosítja a kellemesen hűsítő belső hőmérsékletet.
A készülék vezérlését a Navistem 400S szabályzó biztosítja, ami egy felhasználóbarát és egyszerű kezelőfelületet nyújt, de akár tabletről vagy telefonról is irányítható egy applikáció segítségével a Cozytouch funkciónak köszönhetően.

A megrendelő minden igényét lefedtük, elégedett volt az elvégzett munkával. Egy komfortos, szép épület egy korszerű rendszert kapott.

Szeged egyik legszebb kertvárosi környezetében, a Fő fasor úton egy családi ház Baxi Luna Duo-Tec kondenzációs gázkazánnal fűtött rendszerébe illesztettünk be egy Atlantic Alféa Extensa levegő-víz hőszivattyút. A hőleadó rendszer döntően padlófűtéssel lett kiépítve, amit radiátorokkal egészítettek ki. A hőszivattyú kiválasztásánál döntő szempont volt az üzembiztonság, a kedvező üzemeltetési költség, valamint a napelemes rendszer által megtermelt villamos áram felhasználása.
A hőszivattyús rendszer két részből áll, egy beltéri egységből, ami nagyjából akkora, mint egy gázcirkó, illetve egy kültéri egységből, ami nem igényel sokkal nagyobb helyet, mint egy klíma kültéri egysége. Amint a képeken is látható, az elhelyezésük egyszerűen kivitelezhető volt.

Az így létrehozott fűtési egység kiváló komfortot biztosít és mérsékli a környezet szennyezést, mindezt alacsony üzemeltetési költség mellett.


Tekintse meg webáruházunk ajánlatát.

LOGO