Milyen fürdőszobám legyen?

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #103  

 

Új fürdőszoba tervezésekor vagy a meglévő felújításakor mérlegelni kell, mi az, amit elvárunk a fürdőszobától, figyelembe véve az ergonómiát, a használhatóságot és a praktikusságot (kád, zuhany és mosdó tekintetében egyaránt).

Fürdőszobatervezés mesterfokon

Ezért mielőtt nekiállunk a bontásnak, építésnek vagy a berendezési tárgyak válogatásának, tegyünk fel maguknak néhány alapvető kérdést, és próbáljunk meg rá válaszolni!

1. Hányan használjuk majd a fürdőszobát?
Számba kell venni a szükséges területet, rakodófelületeket, a berendezés kiválasztásakor pedig azt, hogy a fürdőszoba mindenkinek megfeleljen. Ha többfős a háztartás, a legjobb megoldás két mosdó nagy rakodófelülettel és polccal.

2. Mit kedvelünk jobban: gyors, frissítő zuhanyozást, relaxálást a kádban, netán mindkettőt?

3. Kell-e hely a mosógépnek?
Ha másik helyiségben is elhelyezhető, több hely marad akár egy szekrény, szennyesruha-tartó, vagy egy zuhanysarok és fürdőkád számára.

4. Összekapcsoljuk-e a WC-t a fürdőszobával, vagy inkább a két külön helyiséget szeretnénk?
Ha a háztartásnak több mint két tagja van, jobb a fürdőszobát és a WC-t különválasztani.

5. Mi az, ami nélkül a fürdőszoba nem létezhet?
Mi az, aminek feltétlenül ott kell maradnia? És mi az, amitől megválhatunk?

Milyen szempontok szerint válasszunk kádat, amennyiben azt szeretnénk?
Mielőtt kádat vásárolnánk, vegyük sorra a következő szempontokat!

1. Szépség: A kád alapvető módon befolyásolja a fürdőszoba kinézetét. Csak a legjobb formatervezők képesek olyan formákat kialakítani, amelyek időtállóak, és nem unjuk meg őket...


2. Praktikusság: Sok gyártó kínál szép kádakat, a RAVAK azonban olyan kádakat gyárt, amelyeknek hozzáadott értékük van. Olyan tulajdonságok szerint válasszunk kádat, amelyek számunkra a legfontosabbak!
- Gyermekes családoknak előnyös a széles és egyenes peremű kád, amelyre elfér minden kozmetikum, játék, és lehetővé teszi paraván felszerelését.
- Ha nagy rakodófelületet szeretnénk, válasszuk a Praktik Lux kádat, kisebb fürdőszobába a Ravak BeHappy, a Ravak Avocado vagy a Ravak Rosa kádat.
Kettesben való fürdéshez itt a LoveStory, a Gentiana vagy a NewDay. A legnagyobb kényelmet pedig a You szolgáltatja…


3. Belső tér: A fürdőszoba felosztását befolyásolja a kiválasztott kád. Egy kétszemélyes sarokkád inkább nagyobb fürdőszobába, míg egy kisebbe az aszimmetrikus kád lehet a jó választás, amely helytakarékos, de kényelmesen benne fürödni és zuhanyozni is. Kisebb fürdőszobákban leginkább az a jó megoldás, ha a kádhoz igazodik a többi kiegészítő elem.


4. Minőség: A kád minőségét elsősorban a felhasznált anyagok és a megmunkálás minősége határozza meg. A RAVAK az öntött akril praktikus és esztétikai minőségére szavaz. A RAVAK a Siemens, a Cannon Shelly, az Armour, a Kawasaki és a Geiss gyártósorain készíti kádjait, ezért tud felelősségteljesen 10 év jótállást nyújtani e termékekre.

 

 

 

 

 

LOGO