Thema Condens: a legnépszerűbb Saunier Duval gázkészülék-család

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1042  

 

Kondenzációs működésű fali gázkészülékeket 2005 óta kínál a Saunier Duval márka Magyarországon, de az első, az égéstermékek látens hőjének hasznosítására is alkalmas Thema Condens hőtermelő idén már a 13. születésnapját ünnepli.

Thema Condens sorozat az egyik legnépszerűbb kon-denzációs hőtermelő család a Saunier Duval márka al

Első lépésben csak a kombinált üzemű Thema Condens F24 képviselte hazánkban a termékcsaládot, amelynek teljesebb portfoliója 2010-ben mutatkozott be. Ma a Thema Condens választék összesen 5-féle fűtő (12-25-30-48-65 kW) és 2 db átfolyó rendszerű kombi (25 & 30 kW-os HMV teljesítmény) hőtermelőt kínál. A bevezetés óta eltelt időszak, illetve az értékesített készülékek mennyisége alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a Magyarországon is a Thema Condens sorozat az egyik legnépszerűbbhőtermelő család a Saunier Duval márka alatt, más európai országokhoz hasonlóan.

Készülék koncepció
A Thema Condens készülékek olyan anyagokból, alkotóelemekből és egységekből készülnek, amelyek sikeres alapokat tettek le az igényesebb piacokon. Önálló családi és többlakásos társasházakban fali gázkészülékek milliói működnek rozsdamentes acélból készült primer fűtési hőcserélővel. Alapvetően ez a hőtermelő család a hatékonyabb és megbízhatóbb fűtés, illetve melegvíz-készítés növelése érdekében az utóbbi 21 évben hozott fejlesztésből profitál:
A hidraulikus és tüzeléstechnikai blokk egyetlen, hőszigetelt burkolatban helyezkedik el. Ez a felépítés csökkenti a hőveszteségeket, valamint a zajterhelést. Ezen kívül még több helyet biztosít a könnyű és gyors javítási műveletek elvégzésére a készüléken belül.
 Az elektromos kapcsolódoboz egy szigetelt egységen belül tartja a készülék vezérlőpaneljét. Az alacsony és magas feszültségű körök világosan elkülönülnek egymástól, ezen kívül a csatlakozások eltérőek a biztonságos és össze nem keverhető használat érdekében. A készüléken belüli elemek elölről történő hozzáférését a fedél teszi lehetővé, valamint ez óvja a vezérlőpanelt a vízcseppektől. A vezeték nélküli szabályozó vevőjének bekötése is itt történik.
 A készülék élettartama alatt a karbantartást igénylő összes alkotóelem elölről történő hozzáférhetősége vagy az alapvető paraméterek beállítása garantált az oldalsó burkolati elemek leszerelése és oldaltáv tartása nélkül. Ez a beüzemelést és a javítási műveleteket valóban egyszerűbbé teszi.
A Thema Condens készülékkel lehetőség van a helymegtakarításra és a szűkebb sarkokban történő beépítésre. Osztályán belül ez az egyik legkompaktabb hőtermelő. Ez különösen akkor nyilvánvaló, ha a készüléket már felszerelték a falra az összes hidraulikai és égéstermék elvezető tartozékkal együtt. Nem látható a szifon, a szerelőpanel, a karbantartó csapok, tágulási tartály, a fűtés biztonsági szelepe és a fali tartókonzol. Ezeknek nincs befolyásuk az esztétikus felszerelésre és a kompakt telepítésre.

Komfort-növelés rétegtöltésű HMV tárolóval
Még manapság is gyakran előforduló eset, hogy egy családi ház építése során a munkák előrehaladtával szűkül a gépésztre fordítható keretösszeg, amelynek sokszor a fűtési hőtermelő látja kárát. Közismert tény, hogy a fűtési hőszükséglethez képest a HMV-készítés teljesítmény-igénye nem csökkent, gyakran inkább nőtt, miközben a hasznos helykihasználás érdekében egyre inkább szűkül a fűtő- és melegvíz-készítő berendezések elhelyezhetősége az adott lakóépületen belül. HMV készítésre azonban már a kezdetektől fogva szükség van, így sokszor – az anyagi források szűkössége miatt – még mindig kombi fali gázkészüléket szerelnek fel. A használati melegvíz-készítés komfortja azonban bármikor emelhető, amennyiben az átfolyó rendszerű Thema Condens gázkészüléket a WEL … ME sorozatú HMV tárolók valamelyikével kombináljuk, ahol a tartály a hálózati hideg vízre (1) és a meleg víz vételezési pontokra (2) csatlakozik. Használati melegvíz elvétele esetén hideg víz folyik a tárolóba (3), hogy pótolja a kivett vízmennyiséget.

 

 

 

 

 

Egy rétegtöltésű HMV tároló és az átfolyó rendszerű kombi gázkészülék összekötésének elv

A tartály újbóli felfűtését kombi gázkészülék (4) látja el. Ennek alapján a hideg ivóvíz (3) kiáramlik a tárolóból, a gázkészülék (4) útján azonnal a kívánt hőmérsékletre melegedik fel, majd a tároló felső részébe (6) rétegződik. A szükséges szállító-nyomást a külön rendelhető rétegtöltő készlet szivattyúja (8) biztosítja, amit a szetthez tartozó termosztát (7) vezérel. A WEL … ME típusjelölésű tartály elektromos utánfűtéssel ellátott készülék, ami további lehetőséget kínál a tároló közvetlen felfűtésére. Az elektromos fűtést a tároló saját termosztátja vezérli, ahol a maximális hőmérsékletre történő lekapcsolást biztonsági hőmérséklet határoló biztosítja. A rétegtöltésű WEL … ME tárolókon külön főkapcsoló segítségével aktiválható az elektromos utánfűtés (max. 2 kW), amelynek működését kontrollámpa és hőmérséklet-beállító támogatja.

Melegvíz-hozamok a Thema és Thelia Condens kombi gázkészülékek esetén Warm Start funkció a HMV készítésre

A Warm-start technológia egy általános piaci megoldás arra, hogy a tűztér és a lemezes használati melegvíz hőcserélő melegen tartásával csapoláskor gyorsan tudjunk HMV-t biztosítani. Drasztikusan csökken a készülék használati melegvíz-készítésre fordított hőtehetetlensége, használati melegvíz takarítható meg és növelhető a végfelhasználó komfortja.
Saját professzionális szervizpartnereink már megbizonyosodtak a Saunier Duval készülékek kezelőfelületének könnyű kezelési koncepciójáról. A navigáció világos és intuitív, a készülék kijelzője egyértelműen jelzi és visszacsatolja a végfelhasználóknak, hogyan menedzseljék saját komfortigényüket. A szervizes szakem-bereket tökéletesen irányítja, ha beüzemelést vagy szervizes paraméterezést végeznek.

Fördős Norbert
Termékmenedzser - Saunier Duval brand
Vaillant Saunier Duval Kft


Webáruházunk ajánlata

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 25-A ERP fűtőkazán, kondenzációs, fali, 26.7kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens 25-A ERP kombi kazán, kondenzációs, fali, 25.5kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 30-A ERP fűtőkazán, kondenzációs, fali, 30kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens 30-A ERP kombi kazán, kondenzációs, fali 24kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 12-A ERP fűtőkazán, kondenzációs, fali, 12.2kW

 

LOGO