Nyerjen energiát Bosch hőszivattyúval

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #1050  

 

A Bosch környezetbarát és kiemelkedően hatékony levegő-víz hőszivattyúi, a Compress 3000 AWS split, illetve a Compress 6000 AW család tagjai monoblokk kialakításban érhetők el. Bár a két termékcsalád részben eltérő technológiára épül, a végeredmény mindkét esetben egy alacsony energiafelhasználású, magas komfortot nyújtó fűtési, hűtési és használati meleg-víz rendszer köszönhetően a fejlett szolgáltatásokat nyújtó beépített Bosch HPC400 szabályzónak, amely nemcsak a berendezés működéséért felel, hanem egy teljes értékű fűtési, hűtési szabályzóként is működik.

Segítségével akár 4 különböző (akár motoros keverőszelepes) hidraulikai kör vezérlésén túl a megfelelő Bosch EMS 2 kiegészítő csatlakoztatásával egyszerűen szabályozható napkollektoros rendszer vagy akár medencefűtés is.
A Compress 3000 AWS hőszivattyúk 10,2 kW, 15,0 kW, 16,2 kW és 17,4 kW fűtési teljesítményt biztosítanak (legnagyobb hőteljesítmény A7/W35 rendszerben). A fűtési üzem energiahatékonysága a tisztán hőszivattyús üzemben előállított legfeljebb 55 °C-os előremenő hőmérsékletű fűtővízzel is elérheti az A++ osztályt. A monoblokk rendszerű Compress 6000 AW típusok kiegészítő fűtés nélkül akár 62 °C-os fűtővizet is képesek előállítani A++ osztályú hatékonysággal. Az elérhető kültéri egységek 5kW, 7 kW, 9 kW, 13 kW vagy 17 kW (legnagyobb hőteljesítmény A7/W35 rendszerben) fűtési teljesítményt nyújtanak.

Az intelligens HPC400 szabályzó minden esetben szerves része a kültéri egységhez csatlakozó beltéri egységnek, melyekből a Compress 6000 AW esetében négy különböző is választható, amelyekkel szinte minden felhasználói igényre megfelelő megoldás nyújtható. A kétféle fali beltéri egységgel 9 kW elektromos kiegészítő fűtéssel támogatott monovalens, vagy kiegészítő elektromos fűtés helyett már meglévő hőtermelővel kombinálva bivalens rendszer építhető ki, amely a használati meleg-víz termelésről is gondoskodik, amennyiben egy erre alkalmas indirekt tároló is csatlakozik a fali egységhez. A split rendszerű Compress 3000 AWS család esetében a kültéri egységekhez a két falra szerelhető beltéri egység egyike telepíthető.

Ha helytakarékos kialakításra van szükség, akkor a Compress 6000 AW rendszerekhez kétféle álló kivitelű, rozsdamentes acél használati meleg-víz tárolót is tartalmazó beltéri hidraulikai egység biztosít kiváló megoldást. Mindkét változattal monovalens rendszer alakítható ki, amelynek tökéletes komfortját a legfeljebb 9 kW kiegészítő fűtési energiát szolgáltató beépített elektromos fűtő egység is garantálja.
A csúcsminőséget pedig a svédországi gyártás garantálja, csak úgy mint a Compress 6000 AW kültéri egységek esetében, amelyek tervezésekor számos egyedi, szabadalommal is védett megoldást is alkalmaztak a Bosch tervező-mérnökei, akik teljesen újragondolták a hőszivattyú kialakítását, beleértve a hűtőkört is.
A lehengerlő, akár 4,84 szezonális COP elérése az újragondolt felépítés mellett a legkiválóbb alkatrészek beépítésének is köszönhető: Mitsubishi SNB/TNB inverter vezérlésű, alacsony zajkibocsátású és vibrációjú kettős rotációs kompresszor, a Bosch igényeihez testreszabott inverter, két elektronikus expanziós szeleppel kontrollált hűtési kör, nagy felületű, hőszivattyúkhoz kifejlesztett SWEP hőcserélő, valamint a különösen zord svéd (hideg, sós, párás levegőjű) időjárási körülményeknek is ellenálló felületkezelt elpárologtató, valamint nem utolsó sorban a Bosch szoftverfejlesztő mérnökei által megalkotott vezérlő-szoftver, amely nemcsak a HPC400 szabályzót működteti, hanem a teljes hűtőköri folyamatot felügyeli és állandó kontroll alatt tartja.

A Bosch Compress 3000 AWS és Compress 6000 AW hőszivattyúk nemcsak hatékonyak és megbízhatók, hanem a kor szellemének megfelelően mobil alkalmazás segítségével távolról is vezérelhetők, amelyhez a Bosch kivételesen biztonságos kommunikációt biztosít a mobil eszköz és a hőszivattyú között.
Ez a funkció az előbbi család esetében kiegészítő segítségével érhető el, míg a Compress 6000 AW család tagjai gyárilag beépítve kínálják ezt a lehetőséget.


Webáruházunk ajánlata

BOSCH ODU Split 15s + Compress 3000 AWES 8-15 levegő-víz hőszivattyú, 230V

 

LOGO