Új Siemens vezeték nélküli okos- termosztát

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1057  

 

Immáron két éve mutatta be a Siemens az okos-termosztátok piacán az azóta is egyedülálló és máig nagy népszerűségnek örvendő Construma díjas Siemens RDS110 készülékét. A felhasználói igények minél sokoldalúbb kiszolgálása érdekében az idei év őszétől vezeték nélküli változattal bővül a termékportfólió, ami az RDS110.R cikkszámot kapta. A koncepció változatlan: azaz professzionális műszaki tartalom, komplex komfort megközelítés, pontos szabályozás és egyedülálló intuitív kezelőfelület jellemzi az új készüléket.

Construma díjas RDS110 készülék

A Siemens RDS110.R a hőmérséklet mérésen és szabályozáson kívül páratartalom érzékelővel is rendelkezik.
A készülék egyedisége, hogy a hőmérséklet mérésen és szabályozáson kívül rendelkezik páratartalom érzékelővel is, így gondoskodva tényleges hőérzetünk tökéletes kiszolgálásáról. A készülék multifunkcionális bemeneteire további érzékelők vagy kapcsoló jelek is köthetők, amivel további extra funkciók is biztosíthatók. Közületi felhasználásra is gondolva a beállítható alapjelek korlátozhatók, maga a kijelző (és ezzel a teljes készülék) pedig zárolható. Az egyszerű, intuitív kezelőfelületű alkalmazással a kívánt működési paraméterek bárhonnan, kényelmesen beállíthatók. Az alkalmazás további szolgáltatása, hogy a hőmérséklet és páratartalom adatok, valamint a fűtési időszakok trendelhetőkké váltak, így rendszerünk működése elemezhető és optimalizálható. A készülék népszerűségéhez elengedhetetlen szép külső és minőségi anyaghasználat változatlanul megmaradt. A termosztát háttérvilágított, 3.5" színes LCD érintőképernyővel rendelkezik, melyen keresztül minden fontos funkció a helyszínen is beállítható. A készülék rendelkezik a ma nagy népszerűségnek örvendő "geofencing" funkcióval, melyhez az alkalmazásban meg lehet adni egy "digitális határt" a térképen, melynek átlépésekor a készülék a kívánt módon működési állapotot vált.

Vezeték nélküli kiegészítők, amelyek komfortot biztosítanak az otthonokban
A vezeték nélküli okos-termosztát család része az SSA911.01TH vezeték nélküli szelepmozgató. A mozgató M30x1,5 szabványos csatlakozású, automatikusan adaptálja a csatlakoztatott szelep mechanikai jellemzőit és rendelkezik beépített hőmérséklet érzékelővel is. Szükség esetén lopásvédő gyűrűvel (közületi alkalmazásokhoz) illetve csatlakozó adapterekkel (más gyártók szelepeihez) is rendelhető. Egy okos-termosztáthoz maximum 6 darab SSA911.01TH szelepmozgató vagy maximum 6 darab RCR114.1 vevő egység csatlakoztatható.

A Siemens RCR114.1 vezeték nélküli vevő egységnek két relé kimenete van, az egyik fűtés-vezérlésre (pl. kazán indítás vagy zónaszelep nyitás) használható, a másik vagy HMV-készítés indítására, vagy párásító/párátlanító berendezés kapcsolására használható. Olyan esetekben, amikor a jelentős árnyékolás miatt a kommunikáció nem megfelelő a komponensek között, akkor a vevő egység jelerősítőként is használható. A kommunikáció a vezeték nélküli komponensek között a mai trendeknek megfelelő úgynevezett "Thread" kapcsolat, azaz egy biztonságos, alacsony energia igényű, modern IoT megoldás.

LOGO