Ma van a Föld napja

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1101  

 

Idén a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja kerül megrendezésre, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése. A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. Cselekvő ünnep, amely mindannyiunk jövőjéről szól. Egy nap, ami útmutató lehet életünk mindennapjaira. Az emberiség túlterjeszkedése és túlfogyasztása felel az élővilág változatosságának 60%-os csökkenéséért, ami befolyással van a természet egyensúlyára. Ennek elmozdulása végzetes károkat okozhat - olvasható az fna.hu/foldnapja oldalon.

A Föld napja Április 22.

A hogyan kérdésre több lehetőség kínálkozik. Termelj haszonnövényeket, komposztálj, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait.
Épületgépészeti szempontból is sokféleképpen csökkenthetünk ökológiai lábnyomunkon. Ennek egyik legelterjedtebb és legkedveltebb formája a napelem, amellyel csökkenthető a gázfogyasztás és ezáltal a CO2 kibocsátás.
A vízfogyasztás visszafogása is a könnyen kivitelezhető kategóriába tartozik. Már azzal is rengeteget spórolhatunk, ha csak egyszerűen odafigyelünk, hogy ne folyassuk feleslegesen a vizet, de természetesen itt is léteznek különböző technológiák, melyek a segítségünkre lehetnek. Csaptelepek, melyek kevesebb vizet engednek át percenként, nyomólapok alacsonyabb vízöblítési mennyiséggel, vagy keringető szivattyúk, hogy gyorsabban jussunk meleg vízhez.
Az egyre népszerűbb kategóriába pedig a hőszivattyú kerül, ami napról napra több háztartás fűtését és meleg víz ellátását biztosítja csupán a levegő energiáját hasznosítva.

Cégünk kiemelten fontosnak tartja környezetünk védelmét, ezért több területen fejlesztettünk, hogy egy környezetbarátabb munkahelyet hozzunk létre. Minden szakáruházban szűrt vizes rendszert alakítottunk ki, ahol a műanyag palackok helyett tartós kulacsban vagy pohárban tudnak kollégáink vizet vételezni. A műanyag táskákat lecseréltük kukoricakeményítős tasakokra. Ceglédi telephelyünk raktár csarnokának tetejére 2250 db napelemet telepítettünk, ezzel létrehozva egy törpe erőművet. A nagykereskedelmi partnereink felé szállított apróbb alkatrészeket műanyag táska helyett ládákba tesszük, amit a szállítmány átadása után a sofőr visszavisz a telephelyre, így folyamatosan használhatók.

Mi azon vagyunk, hogy a lehetőségeinkhez képest csökkentsük a környezeti terhelést, bízva abban, hogy egyre többen így cselekednek bolygónk megmentéséért.


Webáruházunk ajánlata


EURENER PEPV270 napelem, polykristályos, 6diódás, 270Wp, ezüst, 1640x992x40mm NP

CONCEPT 50 mosdó csaptelep, egykaros

SIAMP Lemon nyomólap, műanyag keretes, 2 vízmennyiségű, matt króm

DAB Evosta 2 40-70/180 (DN25) keringetőszivattyú, 180mm, 6/4”, 230V

ATLANTIC Loria 6006 levegő-víz hőszivattyú, lemezes hőcserélővel, 230V, 6kW

 

LOGO