Concept puffertárolók

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #114  

 

A Concept puffertartály, más néven puffertároló valójában egy melegvíz tároló, mely az előállított használati melegvíz későbbi felhasználásra történő tárolására szolgál.

Kiegyensúlyozott melegvíz-ellátás Concept puffertárolókkal

Felhasználható hőszivattyú, napkollektor, vagy akár kazán kiegészítőjeként, minden olyan rendszerhez, mely képes használati melegvíz előállítására. Különösen nélkülözhetetlen olyan berendezések mellett alkalmazni, melyek nem egyenletesen állítják elő a hőenergiát, mint például a napkollektor.

A puffertartály segít abban, hogy a fűtés és az egyéb melegvíz felhasználás kiegyensúlyozott legyen, ezáltal az energiatermelés hatásfoka jelentősen növelhető. A Concept puffertárolók három féle kivitelben készülnek: hőcserélő nélkül, egy, illetve két hőcserélővel felszerelve. A hőszigetelést utólag, az elhelyezés után kell felszerelni. Ez könnyen megtörténhet, mert a 100mm vastag PE habot zipzárazható ponyvára ragasztják. Az utólagos hőszigetelés felszerelés előnyei között kiemelendő, hogy nem sérül meg szállítás közben, illetve lényegesen kisebb nyíláson (ajtón) keresztül a beépítési helyére vihető a szerkezet.

A CONCEPT puffertárolók jellemzői:
- 8 db szabadon felhasználható 1 1/2" méretű csonk a köpenytéren
- 4 db 1/2" méretű csonk a hőmérők és érzékelők elhelyezésére
- 1 1/2"-os csonk elektromos fűtőpatron utólagos beépítéséhez (opció)
- 1" méretű légtelenítő csonk a tartály tetején
- Maximális üzemi nyomás: 3 bar
- Próbanyomás: 5 bar
- Üzemi hőmérséklet: 95°C
- Rendelhető: szigeteléssel, vagy szigetelés nélkül
- Méretválaszték: 300, 500, 750, 1000 (kétféle átmérőben), 1500 és 2000 liter

Termékválaszték
 

LOGO