Ke Kelit innovatív csőrendszerek

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1152  

 

Ezeket a rendszereket a korábbi betonmagfűtési/hűtési rendszerekkel ellentétben az alsó vasalás alá, közvetlenül a zsaluzatra telepítik. A betonfödém vasalási és betonozási munkái előtt előre megtervezett, gyárilag összeállított modulokat szállít a Ke Kelit az építkezésre. A modulok a fűtéshez/hűtéshez szükséges csöveket és a zsaluzatra kerülő távtartókat tartalmazzák egy előre megtervezett méretben (a Ke Kelit tervezési szolgáltatással segít az épületgépész tervezőknek).

A hagyományos rétegrendű kivitelezés akár 150mm-rel csökkentheti a hasznos beltér magasságát.

Új építéseknél a felületközeli betonfödém aktív fűtési/hűtési rendszere ajánlott

A csőgyártók  eltérő  szabadalmaztatott távtartó megoldásokat  és eltérő átmérőjű és anyagú csöveket alkalmaznak. Van, aki 10, 12, 14mm-es csöveket sűrűbben fektet, de a Ke Kelit 16-os csőátmérőt használ. Az utóbbinál jelentős előny a kisebb ellenállás (szivattyú méretezés). Az is a 16-os rendszert erősíti, hogy itt a bekötővezetékek is 16-os átmérőjűek, így nincs szükség Tichelman rendszerű bekötővezeték kialakításra, illetve a modulok méretei jelentősen eltérhetnek egymástól. A modulok terv szerinti felhelyezése és rögzítése után kiépítik a bekötővezetékeket, a födém-átvezető elemeket, és jöhet a vasszerelő, majd a betonozási feladat. A rendszer telepítése nagyon gyors, és kis személyi állományt igényel, mivel a munka dandárját a modulgyártásnál elvégzi a Ke Kelit.


A végeredmény egy olyan felület-fűtési/hűtési rendszer a betonfödémben, ami néhány miliméterre van annak síkjától, ezért gyors reakcióidővel, magas teljesítménnyel és hatékonyan dolgozik. Azok a rendszerek, ahol utólagosan síneket rögzítenek a födémre, amibe a csöveket rögzítik, majd a megfelelő rétegrend szerint vakolják ezeket, több szakembert igényelnek, jóval drágább a sínek rögzítése  és a vakolás ára, illetve minősége is hátrányt okoz. Ezt a mennyezetfűtési/hűtési rendszert már inkább a felújításokhoz ajánljuk, ahol nem kerülhet be a felületfűtés/hűtés a betonszerkezet alsó síkjába.


Vékony rétegrendű padlófűtési rendszer

A Ke Kelit GmbH  a felújításoknál tapasztalható padlószint magasságemelkedést  és statikai problémát oldja meg az új vékony rétegrendű padlófűtés rendszerével.
Az új rendszer segítségével 3,5cm-es rétegrendbe burkolattal együtt belefér a padlófűtés. A rendszer alapja egy 6mm vastagságú, öntapadós, tépőzáras fólia, ami a tépőzáras 16mm-es külső átmérőjű, ötrétegű Kelox padlófűtéscsővet rögzíti. A Mapei Novoplan Maxi kiegyenlítő habarcs lehetővé teszi, hogy a fűtéscsövek felső síkjától csak 1cm vastag réteget alkalmazzanak. Az új rendszer csak 55kg/m2 plusz terhelést jelent a födémnek (padlóburkolat nélkül), amit a statikussal szükséges egyeztetni.

A rendszer elemei:

1. Öntapadó, tépőzáras, lépészajcsökkentő fólia (KM636K) 6 mm
2. Tépőzáras ötrétegű padlófűtéscső (Kelox FB, KMU121K) 16 mm
3. Speciális kiegyenlítő habarcs (Mapei Novoplan Maxi)* 10 mm* Az anyagszükséglethez 26 mm rétegvastagságot kell figyelembe venni 32 mm


A Ke Kelit rendszerének előnye, hogy - a tépőzáras rögzítés miatt - egyetlen szakember is egyszerűen fektetheti a padlófűtést, kis területen tárolható a szükséges anyag  és a 16mm-es cső miatt nem kell a szokásos csőtávolságot sűríteni, így a csőmennyiség nem emelkedik, a kivitelezés négyzetméterára normál keretek között tartható.

 

Amikor a padlószint magassága csak minimálisan növelhető.

A hagyományos rétegrendű kivitelezés akár 150mm-rel csökkentheti a hasznos beltér magasságát.

Kaszab Gergely - Ke Kelit, képviselet-vezető

 

WEBÁRUHÁZUNK AJÁNLATA:

Kekelti termékek

 

LOGO