Ezer felett az eladott NEA SMART 2.0 rendszer

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1171  

 

NEA SMART 2.0 felületfűtés, -hűtés szabályozás sikeres piaci bevezetése és beüzemelési tapasztalatok

Helyiség szabályzó termosztát

A REHAU termékfejlesztései iránymutatóak és egyben tervezési, kivitelezési problémákra adnak konkrét választ. Az új NEA SMART 2.0 innovatív felületfűtés, -hűtés szabályzás sikeres eljuttatása a mindennapokba a gyakorló tervezők, fűtésszerelők feladata. A tudomány és technika mai állásának megfelelő műszaki megoldás minden piaci szereplő hasznát szolgálja. Jellemzői: egyszerűbb tervezés, gyorsabb kivitelezés, rövidebb határidők, magas komfort, növekvő árbevétel.

Gyors és könnyedén átlátható kivitelezésés beüzemelés a fűtésszerelő által!
2019 márciusában a Frankfurti ISH kiállításon került bemutatásra a NEA SMART 2.0 felületfűtés, -hűtés szabályozó, amely Magyarországon is elérhetővé vált 2019. október 1-től.
A piacbevezetés több lépcsős, aminek egyik fontos eleme a szakmai szereplők képzése, mely során a cél, hogy az épületgépész szakemberek a legtöbbet megtudjanak az új termék előnyeiről, megoldásairól és használatáról.
A fentiek jegyében 2019. november hónapban elsőként a szerelő és kivitelező kollégák kaptak egy egész napos, minta-példákkal és gyakorlati bemutatókkal egybekötött oktatást.
Ma már folyamatosak a beüzemelések és a szakma érdeklődése változatlanul élénk a termékkel kapcsolatban.

A felületfűtés területén szerzett évtizedes tapasztalatok alapján rendszerben került kifejlesztésre a NEA SMART 2.0 helyiségenkénti felületfűtés-hűtés szabályzó.

A REHAU padlófűtés rendszerek vonatkozásában a jövőben a helyiségenkénti szabályozást kínálja, mert így lehetséges maximálisan az energiahatékonysági célkitűzések elérése.

Helyiség szabályzó termosztát
A termosztátok között megkülönböztetünk szabályzó és érzékelő típust. A szabályzóként működő, letisztult dizájnnal rendelkező LED MÁTRIX kijelzőn a felhasználó láthatja és igény szerint állíthatja az adott helyiség hőmérsékletét, páratartalmát, illetve ellenőrizheti a rendszer üzemállapotát. A szabályzó típusú érzékelők a fehér szín mellett rendelhetők fekete színben is. Az érzékelő csak hőmérséklet és páratartalom érzékelésre szolgál, kijelzője nincs, és állítási lehetőség is csak a felhő alapú alkalmazás segítségével történhet.

Mindkét típus rendelhető vezetékes és vezeték nélküli verzióban is.

Szabályzó központ, bázis
A rendszer legfontosabb egysége a hibrid tulajdonságokkal rendelkező központ, hiszen a szabályozás csak ezzel valósulhat meg. A hibrid tulajdonságát annak köszönheti, hogy egyszerre képes kommunikálni a vezetékes és a vezeték nélküli termosztátokkal, lehetséges LAN porton keresztül vezetékes routerre csatlakoztatni, valamint WIFI hálózaton keresztül is képes kommunikálni.
A bővítő egységeket a beüzemeléskor paraméterezni szükséges. Egy központ egyszerre 8 termosztátot képes fogadni, ami lehet vezetékes vagy vezeték nélküli is bármilyen arányban.

R-modul
Abban az esetben, ha 8 termosztát nem elég, lehetséges bővítő egységgel ezt tovább növelni 12 helyiségig.
Ezt a bővítést az R-modullal lehet megvalósítani. Egy R-modul további 4 helyiség bővítését képes megvalósítani, valamint rendelkezik 8 db termoelektromos motor kimenettel. Maximálisan 5 db központ és 5 db R- modul alkalmazásával 60 helyiség szabályozása oldható meg.

U-modul
A szabályozási rendszer praktikus eleme az U-modul névre keresztelt bővítő, amivel jelenleg kevert köri szabályozást és légszárító indítást valósítható meg. Egy várható termékfejlesztés eredményeként további funkciók is elérhetőek lesznek ezen a bővítőn keresztül. Az U-modulon található egy 0-10 V szabályzó kimenet a kevert köri motoros szelep számára, lehetőség van a 4 analóg bemenet helyére előremenő és viszszatérő hőmérséklet szenzorokat kötni, valamint vezetékes külső hőmérséklet érzékelőt.

 

Videósorozat segíti a folyamatosan zajló kivitelezéseket és beüzemeléseket.

REHAU Kft. Épületgépészeti üzletág

 

 

LOGO