5 tipp és 1 segédlet - Minden, amit a zuhanyfolyókákról tudnod kell!

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1176  

 

Ha zuhanykabin, akkor az új kedvenc a zuhanytálca nélküli megoldás, hisz nem csak akadálymentes, de esztétikus is és könnyedén illeszkedik minden lakberendezési stílushoz. A szóban forgó trend megjelenésével egy új korszak vette kezdetét a zuhanyzók világában, a főszereplő pedig egyértelműen a zuhanyfolyóka, melynek telepítése és kiválasztása is szakmai tudást igényel. A RAVAK szakembereivel 5 tippet fogalmaztunk meg és 1 segédletet állítottunk össze, amelyekkel felkészülten vághatsz bele zuhanyfolyókás zuhanykabinod kialakításába!

A zuhanyfolyóka telepítése és kiválasztása is szakmai tudást igényel

Zuhanyfolyókás telepítési segédlet

Amikor zuhanytálca nélküli, zuhanyfolyókás zuhanykabin mellett döntünk, akkor kiemelten fontos, hogy a burkolatnak minden irányból legalább 1%-os lejtést szükséges biztosítani a zuhanyfolyóka irányába. Ha ezt nem tartod be, megállhat a víz a zuhanytér több pontján, ami a burkolaton és a fugák felületén foltosodást okozhat. A zuhanyfolyókás telepítési segédlet pontosan erre a fontos szabályra épül, ugyanis hasznos adatokkal, ábrákkal és információkkal segít a padlóburkolat lejtésének kialakításában!

Jól figyelj, mert a lejtés optimális kialakítása attól is függ, hogy milyen zuhanykabint választasz! A segédletben minden RAVAK zuhanykabinhoz megtalálod az útmutatást!

A zuhanyfolyóka kiválasztása

Olyan zuhanyfolyókát válassz, amely megfelelő vízáteresztő képességgel rendelkezik! A RAVAK zuhanyfolyókák garantált 60 liter/perces vízáteresztő képessége például biztosítja, hogy zuhanyozás során sehol se gyűljön össze a víz. 
Amennyiben kisebb méretű zuhanyfolyóka mellett döntesz, azt ajánljuk, hogy kisebb méretű padlóburkolatot válassz, ugyanis a nagyméretű lapok esetében a megfelelő lejtés kialakítása bonyodalmas, illetve a sok vágás miatt aligha számíthatsz majd esztétikus végeredményre!

Nem utolsó szempont a garancia időtartam sem, ugyanis megmutatja egy termék minőségét! A RAVAK 25 év garanciát vállal minden zuhanyfolyókára, így biztos lehetsz benne, hogy a beépített zuhanyfolyóka valóban hosszú életű lesz, a titok az elsőosztályú alapanyag és kialakítás!

Kerüld el a hibás beépítést!

A zuhanyfolyókát a burkolat és a felső beton réteg előtt kell elhelyezni, azonban ügyelj arra, hogy szennyeződés, beton, ragasztó és egyéb törmelékek semmi esetre se kerüljön a folyókába! Már előre szólunk, hogy az ilyesféle hibák elhárítása magas költséggel és sok bosszússággal jár, ugyanis ezek legtöbbször csak a padló bontásával és az érintett csatorna szakasz cseréjével hozhatók helyre!
Mindig lépésről lépésre kövesd a szerelési utasítást, így elkerülheted a hibás telepítést és hosszútávon élvezheted új zuhanykabinodat!

Bízunk benne, hogy szakértő tanácsaink és széles termékválasztékunk segítségül szolgálnak az általad elképzelt zuhanyzó kialakításában!


Webáruházunk ajánlata

 

RAVAK OZP Zebra 750 zuhanyfolyóka, műanyag, 750mm

RAVAK OZP Zebra 850 zuhanyfolyóka, műanyag, 850mm

RAVAK OZ Chrome 850 zuhanyfolyóka, inox, 850mm

RAVAK OZ Chrome 950 zuhanyfolyóka, inox, 950mm

RAVAK OZ Runway 850 zuhanyfolyóka, inox, 850mm

RAVAK OZ Runway 1050 zuhanyfolyóka, inox, 1050mm

 

LOGO