Unidelta műanyag gyorskötő idomok

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1181  

 

Az Unidelta termékpalettájában szerepel a toldó- és átmeneti idom, T-idom, könyök, karimás csatlakozó, záró elem és nyeregidom egyaránt. A harmincéves gyártói tapasztalatnak és a folyamatos innovációnak köszönhetően a termékektől alapelvárás a magas minőség.

Ha idom, akkor Unidelta

Az összes idom keresztülmegy egy húzószilárdsági- és egy nyomás vizsgálaton, mellyel megfelel a szigorú előírásoknak és szabványoknak.
Az UNIDELTA termékek a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium, az Országos Közegészségügyi Intézet és a Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Zrt. által minősítettek.

Felhasználási terület
Vízvezeték szereléshez, öntözőrendszerekhez, nagynyomású szennyvizvezetékekhez. Az idomok nem alkalmasak használati melegvízre. A maximális megengedett üzemi hőmérséklet a test esetén (PP) 100 °C, míg a rögzítőgyűrű esetén (PDM) 80 °C.
Az idomok ellenállnak a 0 °C alatti hőmérsékletnek is.

A fenti táblázat tartalmazza a maximális üzemi nyomást folyamatos üzemeltetés közben, különböző hőmérsékleten az EN 805, EN 12201 és az ISO 13761 szabványnak megfelelően. Az idomok üzemi nyomása 63-as átmérőig 16 bar, felette 10 bar.

A nyeregidom felépítése
1. Galvanizált acél csavarok/anyák 
2. Alsó nyeregidom 
3. Műanyag tömítés 
4. Felső nyeregidom
5. Rozsdamentes acél gyűrű

A nyeregidomok használatával az üzemi nyomás alatt lévő vízvezeték rendszerekhez is csatlakozhatunk. A KPE idomok 20-110 mm-ig menetes (külső-belső), 50-110 mm-ig karimás kötésekkel is csatlakoztathatók más rendszerekhez. A belső menetes idomok egyes típusait a nagyobb mechanikai szilárdság biztosítása érdekében rozsdamentes acélgyűrűvel erősítik meg.

Szerelés
Az Unidelta gyorskötő idomok szerelése egyszerű és gyors, csupán három munkafázissal kész van a kötés. 

1. lépés: helyezze fel a kék polipropilén anyát, utána a 4-es, 3-as, 2-es gyűrűt a csőre. 
2. lépés: tengelyirányban helyezze a csövet a fittingbe, míg a 3-as számú gyűrűvel nem ütközik. 
3. lépés: szorítószerszámmal szorítsa meg a fittinget.

Szorítóanyás idomok felépítése
1. Polietilén test
2. Műgumi tömítés 
3. Polipropilén közdarab
4. Műanyag rögzítőgyűrű
5. Polipropilén anya


Tekintse meg webáruházunk ajánlatát!

LOGO