Új Saunier Duval MiPro Sense és MiSet szabályozók

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1187  

 

Manapság szinte bármelyik, mégis legfőképpen az összetett fűtő, illetve hűtő (adott esetben hibrid és szolár energiával kombinált, …) rendszerek kulcsfontosságú alkotóeleme a jó központi rendszerszabályozó. A Saunier Duval márka alatt erre a célra eddig csak egyféle megoldás (MiPro) kínálkozott, de 2020-tól újabb termékkör színesíti ezt a palettát…

MiPro Sense és MiSet szabályozó termékcsalád

A modern fűtési rendszerek szabályozói kapcsán a végfelhasználók a legmodernebb kezelőfelülettel rendelkező és intuitív módon használható, értékálló termékeket igénylik manapság. Ezen kívül egyre több végfelhasználó képes megérteni és magától működtetni a teljes rendszert, a szervizzel történő folyamatos kapcsolat helyett, valamint számtalan internet alapú szabályozó kapható már a piacon, aminek következtében magasabbak az elvárások a hagyományos termosztát és időjáráskövető egységek kapcsán is. Mindezek figyelembevételével született meg az új Saunier Duval MiPro Sense és MiSet szabályozó termékcsalád, ami a buszkommunikációra képes rendszerekhez készült, egészen 2007-ig visszamenőleg. Ez a platform összehangolja a kezelés, a dizájn, illetve a struktúra korábbi különbségeit és így egységes koncepciót kínál az új típusú gázkészülékek, valamint a kapcsolódó végfelhasználói applikáció (MiControl) számára.

MiPro Sense (SRC 720/SRC 720f) és MiControl
A MiPro Sense (SRC 720/SRC 720f) arra készült, hogy egy rendkívül felhasználóbarát készülék legyen, ami egyetlen termékben egyesíti a korábbi MiPro rendszerszabályozó funkcióit, és ami kompatibilis bármilyen, buszkommunikációra képes Saunier Duval készülékkel (egészen 2007-ig). Ezt az időjáráskövető rendszerszabályozót elsősorban az összetett rendszerekben használjuk, amelyekben a RED-5 bővítő modul is szükséges.A MiPro Sense saját végfelhasználói applikációja az ingyenes “MiControl”, ami magyar nyelven érhető el a Google Play (Android) és az AppStore (iOS) áruházakban. Használatához azonban feltétlenül szükség van a MiLink v3 internetes átjáróra, amelynek alkalmazásához elsősorban az új IsoTwin Condens és IsoFast 21 Condens hőtermelőket javasoljuk.

A MiPro szabályozóhoz képest az SRC 720(f) szabályozók az alábbi újdonságokkal rendelkeznek:
• 3,5” monokróm TFT kijelző 6 db háttérvilágított érintőgombbal
• Egyetlen kezelési koncepció a MiControl kezelőfelületén és a szabályozón
• Testreszabási asszisztens (kérdések alapján vezetett beállítás, időprogramokkal is)
• Egyéni időprogram beállítások a HMV, cirkuláció és a hűtés számára (csak hőszivattyúval), a fűtéstől függetlenül
• Programozható padlószárítási funkció
• Beállítható quick veto üzemmód
• Energia monitoring napi, heti, havi, éves és 2 éves bázissal (az energiahozam és a fogyasztás grafikusan jelenik meg)
• Rádiófrekvenciás szabályozók (új rögzítési koncepció a könnyű telepíthetőség támogatására)

A MiPro szabályozó továbbra is palettán marad, így a MiPro Sense (R) bevezetésével csak kibővül a Saunier Duval márka univerzális rendszerszabályozóinak kínálata.

MiSet (SRT 380/SRT 380f)
Mai szemmel nézve már eljárt az idő a jelenlegi, folyamatos lángszabályozás támogatására képes Exacontrol E7 C (vezetékes) és E7 RC (vezeték nélküli) modulációs helyiséghőmérséklet szabályozók felett, ugyanis ezek a készülékek nincsenek előkészítve az applikáció bázisú fejlesztésekre. Számtalan internet alapú szabályozó kapható már a piacon, amelynek következtében magasabbak az elvárások a hagyományos termosztát és időjáráskövető egységek kapcsán is, ezen kívül a „hagyományos” Exacontrol szabályozók manapság már elavultak a megjelenés, ill. a használat szempontjából egyaránt.
Bázisát tekintve a MiSet az időjáráskövető MiPro Sense rendszerszabályozóval analóg, de az új SRT 380/SRT 380f modulációs helyiségtermosztát természetesen csak buszkommunikációra képes Saunier Duval gázkészülékekhez csatlakoztatható.

Főbb jellemzői:
• Akár 12 időablak programozható naponta
• A MiLink v3 gateway segítségével a MiControl alkalmazáson keresztül is távvezérelhető
• Beállítható a kézi felülbírálás (Quick veto funkció) időtartama
• Energiafogyasztás kijelzés (csak EMF opcióval rendelkező gázkészülékeknél)
• „Testreszabási” asszisztens a végfelhasználó számára (segíti a programozást)
• Installációs asszisztens a „hagyományos” modulációs szobatermosztátok esetén is
Időjáráskövető szabályozóvá „fejleszthető” (külső hőfokérzékelő bekötésével)

MiLink v3 (SR 921)
A MiLink v3 (SR 921) kommunikációs egység a Saunier Duval márka központi átjárója az Internethez, amellyel lehetővé válik az okostelefonon keresztül történő távszabályozás (iOS és Android alapú operációs rendszerekben) az ingyenesen elérhető MiControl applikáció segítségével, elsősorban több körből álló fűtési rendszerek esetén (1 körös kialakítások esetén továbbra is a MiGo okostermosztát használatát javasoljuk). 
A MiLink v3 kommunikációs egység szállítási terjedelme egy „Y” kábelt tartalmaz, így ezt az átjárót (gateway) bárki, a 3. ábrán látható módon, néhány mozdulattal köthet be az újgenerációs Saunier Duval kondenzációs hőtermelők bármelyikébe (IsoTwin Condens és IsoFast 21 Condens; 2021. áprilisától pedig az új Thema Condens termékcsalád esetén). Az alkalmazhatóság további előfeltételei:
• Csakis busz sorkapoccsal rendelkező hőtermelőkhöz (2007-es gyártástól kezdve)
• Opcionális tartozékok (pl.: RED-5 vagy SR 92 távszabályozó) kizárólag Ebus csatlakozással
MiControl csak a MiPro Sense (SRC 720(f)) vagy a MiSet (SRT 380(f)) szabályozókhoz
• Internet hozzáférés (LAN vagy WLAN hálózaton keresztül).

Fördős Norbert – termékmenedzser
Vaillant Saunier Duval Kft/Saunier Duval brand

LOGO