RAUTITAN és RE.GUARD: ellenőrzés alatt tartják a vízvezetéket

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1199  

 

A tavalyi évben számoltunk be róla, hogy új termékkel bővül a REHAU higiénikus ivóvíz hálózatok kialakításához szükséges termékválasztéka. Örömmel adtunk hírt róla, hogy a termék már elérhető a kivitelezők számára. A Sipi Team Kft. alapítója és vezetője Sipos László, aki több mint 35 éves szakmai múlttal rendelkezik, elsők között élt a lehetőséggel és több RE.GUARD, okos vízőrt vásárolt. A közelmúltban egy budapesti ikerházban két darab készülék beüzemelésére került sor. Elmondása szerint a RE.GUARD ugyanolyan gyorsan felszerelhető, mint egy vízóra, és kompakt kivitelének köszönhetően utólagos beépítésre is alkalmas.

Ellenőrizze a vízvezeték rendszert a telefonjáról

Higiénikus ívóvíz vezeték és biztonságos okos vízőr

Világos, a bejárati ajtót bezárjuk, ha elutazunk. Miért nem tesszük ugyanezt a vízvezetékkel is?
A vízkárok gyakoribbak, mint gondolnánk és a biztosítás gyakran csak a költségek töredékét fedezi. A RE.GUARD, az okos vízőr felismeri a csőtöréseket, valamint a legkisebb, esetleg csak évek múlva felfedezhető szivárgásokat is, ezért a nagyobb vízkárok már be sem következhetnek.

 

Bárki találkozhat vízkárokkal, hiszen számtalan okra vezethetők vissza

Csővezetékek
A korrózió, vízkő és fagy következtében különösen a régi csővezetékrendszerekben keletkeznek gyorsan vízkárok. Az új csővezetékeknél is könnyen felüti fejét azonban a baj. Elég, ha például az új polc felfúrásakor véletlenül a csövet találjuk el.

Csepegés és tömítetlen szerelvények
A csepegés semmiképpen sem ártalmatlan jelenség, mivel gyakran csak olyankor észleljük, amikor már tetemes kárt okozott. Rendkívül alattomos az észrevehetetlen, vakolat alatti csepegés. A tömítetlen szerelvények és szifonok is idővel jelentős károkat előidéző, potenciális veszélyforrássá válhatnak.

Meghibásodott csatlakozók
Elképzelhető, hogy a kár okozója a csatlakoztatott készülékekben vagy szerelvényekben keresendő. Például a mosógép vagy mosogatógép megrepedt vízcsatlakozó tömlője vagy műszaki meghibásodása is okozhat kárt.

Az okos vízőr révén a fent említett ikerház lakásaiban biztosított a csőtörés, szivárgás felismerése, a vízfogyasztás, a víznyomás ellenőrzése és a vízhőmérséklet higiéniai hatásának felügyelete és még komplex vízfelhasználási statisztikát is ad.

Minden egy pillantásra
Az áttekintés mindig mutatja a vízvezetékrendszer aktuális állapotát. Ön nem marad le semmiről, és felhőtlenül élvezheti, hogy otthon minden rendben van.
Mindig informálva van
Ha a RE.GUARD szivárgás gyanúját észleli, akkor Ön push üzenetet kap. A kiválasztott üzemmódtól függően dönthet az elzárás mellett vagy ellene. Csőtöréskor a RE.GUARD mindig automatikusan elzár.
Vízmegtakarítás
Az alkalmazás részletesen megmutatja a napi fogyasztást. Megfigyelheti például, hogy melyik órában mennyi víz fogyott, így kiderítheti, mire használ el különösen sok vizet, és adott esetben csökkentheti a fogyasztást.
RE.GUARD: Felszerelés 5 gyors lépésben
• Töltse le a magyar nyelvű RE.GUARD alkalmazást, és
  kövesse az útmutatást lépésről lépésre!
• Kösse össze a RE.HUB Gateway-t a routerrel!
• Olvassa be az alkalmazással a RE.HUB hátoldalán található
  QR-kódot, majd végezze el az aktiválást!
• Kapcsolja össze egymással a rendszerelemeket a vízőrön
  található gomb megnyomásával, utána állítsa be a
  határértékeket az alkalmazásban!
• A RE.GUARD vízőrt szakember szerelje be a vízmérő után,
  a házi vízszűrő elé. És kész is van!
Z-Wave
A Z-Wave egy tanúsított kommunikációs protokoll, a Smart Home rendszerekhez optimalizálták. A Z-Wave készülékek csak egymással és a Gateway-jel kommunikálnak, nem érhetők el közvetlenül az internetről. Ez még inkább megnöveli a biztonságot. Internethozzáférés vagy felhő nélkül is üzemelhet. A rövid jeladási időtartam és a csekély jeladási teljesítmény kisebb rádiójel terheléssel jár, mint a WLAN.
Egyszerűen meggyőző a RE.GUARD elv
A RE.GUARD felismeri a csőtörést és a csepegést a vezetékben, valamint a vízjelző segítségével felügyeli a helyiségeket.
Rendellenesség esetén a RE.GUARD elzárja a vezetéket, és értesíti Önt az alkalmazáson keresztül.
Költséges károk, penészedés, anyagi veszteségek és időigényes bosszúság a biztosítóval: mindez hatékonyan megelőzhető.

Az alábbi cikkszámon rendelhető:
RE.GUARD vízőr DN 20 - G1    Cikkszám: 457 303-001
RE.GUARD vízjelző         Cikkszám: 457 310-001
RE.HUB Gateway            Cikkszám: 457 312-001

Garancia időtartama
A normál garancia időtartama az üzembehelyezést követő 3 évig tart.
A kibővített garancia (rendszergarancia) időtartama az üzembehelyezést követő 5 évig tart.
A kibővített garancia rendszergaranciának minősül, ha a REHAU RAUTITAN épületgépészeti csővezetékrendszert alkalmazzák.

 

LOGO